Foto: LETA
Latvijas Reģionu apvienības (LRA) iekļaušana koalīcijā ir iespējama, taču tas, visticamāk, nenotiks, šādu uzskatu pauda politologs Juris Rozenvalds.

Pēc viņa teiktā, LRA iekļaušanai koalīcijā nav objektīvu šķēršļu. "Kā zināms, nacionālā apvienība ir ieinteresēta, taču publiski paustā informācija liecina, ka tas, visdrīzāk, tomēr nenotiks, jo ar 61 balsi viņiem pietiek. Jau tagad ir strīdi par pašreizējām pozīcijām, jo arī nacionālā apvienība pretendē uz Saeimas priekšsēdētāja amatu. Viņiem būs pietiekami grūti sadalīt šos pašus amatus," sacīja Rozenvalds, vēršot uzmanību, ka LRA izvirzījusi aicinājumu atteikties no koalīcijas.

"Tas var vēl vairāk apgrūtināt LRA izredzes," uzskata Rozenvalds.

Jautāts, vai partijai ir cilvēki, kuri būtu gatavi uzņemties ministru amatus, politologs sacīja, ka "pārbagāti viņi jau nav".

"Viņiem gan ir [Mārtiņš] Bondars, kurš tomēr ir cilvēks ar pieredzi. Jebkurā gadījumā vairāk nekā uz vienu vietu partija objektīvi nemaz nevarētu arī pretendēt," piebilda Rozenvalds.

Jau ziņots, ka VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars šorīt pēc koalīcijas partiju trīspusējās tikšanās atkārtoti pauda, ka nacionālā apvienība uzskata, ka pareizāks solis būtu paplašināt koalīciju, tomēr par to, kāds būs koalīcijas sastāvs, būtu jālemj premjerei, uzklausot visus argumentus. "Mēs kopīgi vienojāmies, ja reiz mēs esam uzticējušies Laimdotai Straujumai (V) kā koalīcijas veidotājai, tad viņai būtu arī jāizdara gala izvēle," norādīja politiķis.

Arī ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis šodien pēc tikšanās ar LRA sacīja, ka ZZS neiebilstu pret šī politiskā spēka aicināšanu valdošajā koalīcijā. Tomēr jau pirms tam partneri vienojušies, ka turpinās darbu trīs partiju sastāvā.

"Mūsu viedoklis ir - ja reiz izšķiras par šo soli aicināt LRA koalīcijā, tad mūsu apvienība tam absolūti neiebilstu. To mēs šodien arī pateicām koalīcijas sēdē. Pastāvēja tomēr šis vadošais viedoklis, ka paliek 61 balss," norādīja Brigmanis.

Kā ziņots, prezidents šodien tiksies ar vairākām 12.Saeimā ievēlētajām partijām, lai pārrunātu jaunās valdības veidošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!