Joprojām populārākā Rīgas domes amatpersona ir Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komitejas priekšsēdētājs Dainis Īvāns, kura reitings maijā bija 21,4 punkti. Par to liecina pēc pašvaldības pasūtījuma veiktā SKDS aptauja.

Domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs ir otra populārākā domes amatpersona, kura reitings maijā bija 16,2 punkti. Bojāra darbību pozitīvi vērtē 49,3% aptaujāto rīdzinieku, negatīvi - 33,1%, 0,9% par viņu nav neko dzirdējuši, bet 16,6% nespēj novērtēt Rīgas mēra darbību.

Vicemēra Sergeja Dolgopolova reitings maijā bija 12,6 punkti, bet Aivara Gunta Kreitusa - tikai 1 punkts. Pozitīvi aptaujātie rīdzinieki ir vērtējuši arī Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētāja Andra Amerika darbību - 7,5 punkti, Komunālo un dzīvokļu jautājumu komitejas priekšsēdētāja Jāņa Karpoviča darbību, viņa reitings ir 5,4 punkti.

Visnegatīvāk aptaujātie rīdzinieki vērtē Pilsētas īpašuma un privatizācijas komitejas priekšsēdētāja Sergeja Zaļetajeva darbību, kura reitings maijā bija mīnus 17 punkti, Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja Sergeja Kurdjumova darbu - mīnus 15,1 punkts, Drošības un kārtības jautājumu komitejas priekšsēdētāja Andreja Vilka darbību - mīnus 12,6 punkti.

Vides komitejas priekšsēdētāja Valda Kalnozola reitings maijā bija mīnus 10,3 punkti, Izglītības, jaunatnes lietu un sporta komitejas priekšsēdētāja Guntara Jirgensona reitings - mīnus 6 punkti. Negatīvi rīdzinieki vērtē arī Rīgas pilsētas izpilddirektora Māra Tralmaka darbību, kura reitings maijā bija mīnus 5,5 punkti.

Rīgas domes darbību kopumā maijā pozitīvi vērtēja 40,4% aptaujāto, negatīvi - 40,2%, bet 19,5% rīdzinieku nekā nebija dzirdējuši par savu pašvaldību. Rīgas domes reitings maijā, salīdzinot ar aprīli, bija samazinājies par 2,4 punktiem un bija tikai 0,2 punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!