Foto: LETA

Martā populārākās partijas joprojām bijušas politiskā apvienība “Saskaņas centrs” (SC), “Vienotība” un Zaļo un zemnieku savienība, liecina “Latvija faktu” aptaujas rezultāti par situāciju šā gada martā.

Par SC nobalstu 21,4% respondentu, lai gan februārī šo politisko spēku bija gatavi atbalstīt 19,6% vēlētāju, par "Vienotību" būtu gatavi balsot 13,6%, bet februārī - 11,9%, savukārt par ZZS balsotu 9,7% vēlētāju. Februārī par šo politisko spēku savu balsi bija gatavi atdot 9,1% iedzīvotāju.

Pieaudzis nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK atbalstītāju skaits - martā par šo politisko spēku balsotu 6,6% iedzīvotāj. Februārī savu balsi par to bija gatavi atdot 5,3% aptaujāto.

Saeimas vēlēšanās noteikto 5% barjeru nevarētu pārvarēt Ingunas Sudrabas pārstāvētais politiskais spēks - martā to atbalstīja 2,3% vēlētāju, bet februārī to vēlēšanās bija gatavi atbalstīt 2,7% respondentu. Par bijušā premjera Einara Repšes partiju "Latvijas attīstībai"martā balsotu vien 1 % vēlētāju, bet februārī par to bija gatavi balsot 2,2% aptaujāto.

Par vienu no koalīcijas politiskajiem spēkiem - Reformu partiju - martā būtu gatavi balsot 1,2% vēlētāju, bet februārī par to bija gatavi balsot 1% aptaujāto. Savukārt politiķa Aināra Šlesera vadītā partija "Vienoti Latvijai" varētu rēķināties ar 0,7% vēlētāju atbalstu, bet februārī to bija gatavi atbalstīt 0,5% vēlētāju. Vladimira Lindermana dibinātajai partijai "Zarja" martā atbalstu pauduši 0,9% vēlētāju, bet februārī - 0,8% vēlētāju, Latvijas Sociāldemokrātisko strādnieku partijai martā bijis 0,6% vēlētāju atbalsts, bet februārī to atbalstījuš 0,2% aptaujāto, bet partijai "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (tagad - Latvijas Krievu savienība) atbalstu martā pauduši 0,6% velētāju, bet mēnesi iepriekš - 0,4% vēlētāju.

Savukārt 20,8% vēlētāju martā nezināja vai nebija izlēmuši, par ko balsotu. Februārī to vēl nebija izdarījuši - 33,8% vēlētāju.

Vēl 12,8% aptaujāto norādīja, ka vēlēšanās nepiedalītos.

"Latvijas faktu" aptauja veikta no 10.marta līdz 20.martam, un tajā piedalījās 1002 Latvijas pilsoņi

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!