Latvija ir efektīvs advokāts Ukrainas pozīcijai Eiropas Savienībā (ES), tāpēc Latvijas atbalsts eirointegrācijas jautājumos Ukrainai ir ļoti nozīmīgs, tiekoties ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni, sacīja Ukrainas prezidents Petro Porošenko.

Preses konferences sākumā Porošenko pateicās Vējonim par viesmīlību un teica, ka šīs dienas laikapstākļi lieliski atspoguļo abu valstu attiecības.

Tāpat Ukrainas prezidents pateicās Vējonim par atbalstu Ukrainas neatkarībai, sniegto pieredzi reformu īstenošanā un novērtēja ciešo pozīciju un nostāju Krimas aneksijas neatzīšanā.

"Latvija ļoti labi saprot Ukrainu, jo ir pārdzīvojusi padomju okupāciju. Pretstāvēt Krievijas agresijai varam tikai tad, ja ES, Latvija un Ukraina apvieno spēkus," uzsvēra Porošenko.

Ukrainas prezidents izteica pateicību Latvijai par Ukrainas karavīru ārstēšanu un rehabilitāciju Latvijā, un novērtēja Latvijas iesaisti Ukrainas karavīru apmācīšanā un sagatavošanā, kas svarīgi nostiprina Ukrainas militārās spējas.

Tāpat Porošenko pateicās Vējonim par sadarbību bezvīzu režīma jautājumā, un uzsvēra, ka Latvija jau šobrīd paver Ukrainai ceļu uz Eiropu, ļaujot cilvēkiem no Latvijas ceļot tālāk uz citām Eiropas valstīm.

Porošenko atzīmēja, ka vizīte notiek ļoti nozīmīgā laikā, jo aprit 25 gadi kopš abu valstu diplomātisko attiecību nodibināšanas.

Kā ziņots, vizītes laikā Latvijā Porošenko tiksies arī ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) un ieturēs darba pusdienas ar Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci (VL-TB/LNNK).

Savukārt viņa kundze Marina Porošenko atsevišķā programmā apmeklēs Latvijas Nacionālo mākslas muzeju, Rīgas Ukraiņu vidusskolu un Vaivaru pamatskolu.

Ukrainas prezidents Latvijā ieradies pēc Vējoņa iepriekš izteikta ielūguma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!