Foto: F64
Uzņēmuma "Liepājas metalurgs" (LM) lielākais akcionārs Sergejs Zaharjins ievietots slimnīcā, ziņo portāls "liepājniekiem.lv".

LM sabiedrisko attiecību speciāliste Simona Laiveniece portālam apstiprināja, ka kopš 16.maija rīta Zaharjins ārstējas Liepājas Reģionālajā slimnīcā. Savukārt Liepājas Reģionālās slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Grase šo informāciju ne apstiprināja, ne noliedza.

Jau ziņots, ka Ekonomikas policija otrdienas rītā veikusi kopumā 14 kratīšanas finanšu grūtībās nonākušajā uzņēmumā "Liepājas metalurgs", kā arī vēl vairākās citās vietās. LM vadība gan norāda, ka ir neizpratnē un šokēta par notikušo.

Otrdien lietā notika arī pratināšanas, tomēr nedz aizturēto nedz aizdomās turamo personu nav.

Policija apliecina, ka kratīšanas ir saistītas ar pērn 21.augustā sākto kriminālprocesu, kas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldē sākts par iespējamu piesavināšanos un dienesta pilnvaru pārsniegšanu saistībā ar uzņēmumu. Ar iesniegumu policijā pērn vērsās uzņēmuma akcionārs Kirovs Lipmans.

Lipmans, kurš jau ilgstoši konfliktē ar pārējiem "Liepājas metalurga" akcionāriem un ir vienīgais, kurš absolūti noraidījis kreditoru kluba piesaistītā konsultanta "Prudentia Advisors" piedāvājumu pārdot uzņēmuma akcijas par 1 latu, ir pārliecināts, ka padomes sēde apzināti sasaukta 13. maijā.

Kā iepriekš vēstīja "TV3" raidījums "Nekā personīga", grūtībās nonākušais metalurģijas milzis LM valstij aiz muguras pārskaitījis 4,6 miljonus eiro kādā krimināllietā par krāpšanos ar nodokļiem iesaistītai Lietuvas firmai "Torlina", kuras vadītāji iepriekš bija arestēti par krāpšanos metāla tirgū. Lietuvas ģenerālprokuratūra lietu, kas saistīta ar "Torlinu" un LM pašlaik izmeklē un atzīst, ka tā ir sarežģīta un ar garu vēsturi.

Saistībā ar LM notiekot arī informācijas apmaiņa starp likumsargiem Lietuvā, Polijā un Latvijā. Interese esot arī Latvijas Valsts ieņēmumu dienestā.

Jau ziņots, ka grūtībās nonākušā metalurģijas uzņēmuma LM akcionārs  Lipmans pilnībā noraida piesaistītā konsultanta "Prudentia" un uzņēmuma kreditoru izteikto piedāvājumu pārdot faktiski visas viņam piederošās akcijas par simbolisku cenu - 1 latu.

Savukārt pārējie divi uzņēmuma lielākie akcionāri - Sergejs Zaharjins un Iļja Segals - pauduši "konceptuālu" piekrišanu piedāvājumam nodot sev piederošās uzņēmuma akcijas kreditoriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!