Foto: LETA
Bezpartejiskais satiksmes ministrs Aivis Ronis, par kura darbību ministra amatā solidāru atbildību uzņēmās premjera pārstāvēta "Vienotība" un neatkarīgo deputātu grupa jeb "Olšteina sešinieks", vēlas atstāt amatu, taču valdības vadītājs Valdis Dombrovskis ( V) viņu pierunājis palikt amatā līdz februāra beigām, pirmdien vēsta portāls "Pietiek.com".

Satiksmes ministra biroja vadītājs Aivis Freidenfelds portālam "Delfi" norādīja, ka šobrīd ministrija nekomentē izskanējušo informāciju par iespējamo Roņa demisiju.

SM parlamentārais sekretārs Klāvs Olšteins portālam "Delfi" uzsvēra, ka par ministra plāniem demisionēt nav informēts un atgādināja, ka informācija par iespējamu Roņa demisiju publiskajā telpā parādījusies jau vairākkārt. Olšteins pirmdienas rītā ticies ar Roni un ministrs neko par savu iespējamo demisiju neesot teicis. Tāpat arī nekāds demisijas raksts neesot iesniegts, sacīja Olšteins.

Premjera pārstāvis Mārtiņš Panke portālam "Delfi" sacīja, ka par Roņa iespējamiem demisijas plāniem viņam nav informācijas, un pirmdien koalīcijas sadarbības padomē šis jautājums nav apspriests. Līdz darba dienas beigām premjera birojs ministra demisijas rakstu vai informāciju par to neesot saņēmis.

"Pietiek" vēsta, ka kādreizējais Latvijas vēstnieks NATO Ronis varētu būt kompromisa kandidāts uz Satversmes aizsardzības biroja vadītāja amatu, kas kļūs vakants pavasara beigās. Tomēr, pēc neoficiālas informācijas, Ronis savus nākotnes plānus saista ar amatu biznesa struktūrās ārzemēs, kas nebūtu saistīts ar satiksmes jomu, norāda "Pietiek.com".

Kuldīdznieks Aivis Ronis sākotnēji veidojis ilgstošu un spožu karjeru diplomātiskajā dienestā, kuras virsotne bija prestižie vēstnieka amati ASV un NATO. Vēlāk viņš atgriezies Latvijā, bijis ārlietu ministrs, vadījis komercbanku lobiju organizāciju.

Ronis par satiksmes ministru kļuva 11. Saeimas laikā, kad tika apstiprināta trešā Valda Dombrovska valdība,– par bezpartejiska ministra darbību solidāru atbildību uzņēmās no Zatlera Reformu partijas (ZRP) izstājušies neatkarīgie deputāti un "Vienotība".

Ronis dzimis Kuldīgā 1968.gada 20.maijā. 1991.gadā viņš pabeidzis studijas Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultātes Filozofijas nodaļā, no 1999. līdz 2000.gadam Fulbraita stipendijas ietvaros izstrādājis zinātnisko projektu Kolumbijas universitātē ASV.

2000.-2004.gadā Ronis ASV galvaspilsētā Vašingtonā pildīja Latvijas vēstnieka pienākumus, no 2001.gada bija arī nerezidējošā vēstnieka Meksikā amatā. 2004.gadā Ronim bija jāpārceļas uz Briseli, kur viņš bija Latvijas vēstnieks NATO. 2005.gada rudenī viņš iesniedza atlūgumu.

Kopš 2005.gada beigām Ronis bija Latvijas–Amerikas finanšu foruma valdes priekšsēdētājs, 2009.gada augustā viņš uzaicināts piedalīties jaunās NATO Stratēģiskās koncepcijas ekspertu darba grupā. Kopš 2008.gada oktobra Ronis darbojās arī Valsts prezidenta Stratēģiskās analīzes komisijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!