Foto: F64
Latvijas Sabiedrisko attiecību kompāniju asociācija (LSAKA) atklātā vēstulē aicina izvērtēt Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāja Arņa Cimdara atbilstību ieņemamajam amatam.

LSAKA pauž pārliecību, ka Cimdara vadītās komisijas veiktie iepirkumi no viņa savulaik dibinātās firmas "grauj valsts iepirkumu jēgu kā tādu, jo apstiprina gan to, ka augstas amatpersonas var tieši ietekmēt iepirkumu rezultātu, gan to, ka specifiska pakalpojuma iepirkumā var uzvarēt uzņēmumi, kas ikdienā ar šāda pakalpojuma sniegšanu nemaz nenodarbojas".

Ar atklāto vēstuli LSAKA vēlas rosināt diskusiju Saeimā, medijos, Latvijas sabiedrībā par to, vai augstām amatpersonām, konkrētajā gadījumā CVK vadītājam, pēc šādiem publiskotiem gadījumiem nebūtu lietderīgi pārvērtēt savu atbilstību amatam.

Jau ziņots, ka CVK nolēmusi Sabiedrisko attiecību pētniecības, konsultāciju un vadības pakalpojumus iepirkt no firmas "Traps", kuru savulaik dibinājis Cimdars, bet kas tagad pieder viņa labam paziņam Jūlijam Muraškovskim.

Iepriekš ilgāku laiku arī pats Muraškovskis strādājis CVK, konsultējot Cimdaru sabiedrisko attiecību jomā. Bet ap 2002.gadu CVK šī sabiedrisko attiecību konsultanta štata vieta vairs nebija paredzēta. Tomēr Cimdara un Muraškovska ceļi tobrīd nešķīrās. Viņš tika pie Cimdara dibinātās firmas un turpināja sniegt tos pašus pakalpojumus, galvenokārt konsultācijas tieši Cimdaram, tikai nu jau kā firmas pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!