Grupa "Prāta vētra" ("Brainstorm"), kas tiek uzskatīta par vienu no pēdējo gadu veiksmīgākajām Latvijas rokgrupām, kā arī visi grupas dalībnieki šodien paziņojuši par līgumsaistību izbeigšanu ar Autortiesību un komunicēšanās konsultāciju aģentūru/Latvijas Autortiesību aģentūru (AKKA/LAA).
Līdz ar paziņojuma izplatīšanas brīdi grupa un tās dalībnieki atsauc līgumā ar AKKA/LAA paredzēto pilnvarojumu aģentūrai rīkoties autoru vārdā un interesēs, kā arī pārstāvēt autorus. Turpmāk AKKA/LAA vairs nevar "Prāta vētras" vārdā uzņemties jebkādas saistības attiecībā pret trešajām personām. "Prāta vētra" lūgusi aģentūru 60 dienu laikā pārtraukt visas autoru vārdā noslēgtās un spēkā esošas saistības, kas dibinātas autoru vārdā ar trešajām personām.

No paziņojumā minētā termiņa beigām visu "Prāta vētras" un tās dalībnieku darbu jebkādu veida izmantošanu Latvijas teritorijā administrēs SIA "Prāta vētras skaņu ierakstu kompānija". No paziņojumā minētā termiņa beigām līdz šā gada 31.decembrim "Prāta vētras skaņu ierakstu kompānija" dod tiesības izmantot publiskam izpildījumam jebkuru "Prāta vētras" radītu darbu, nemaksājot par to autoratlīdzību.

Savukārt, ja darba izmantotājs, neskatoties uz iespēju izmantot "Prāta vētras" radītos darbus par brīvu, tomēr vēlas veikt autoratlīdzības maksājumus par labu autoriem, tad tiek lūgts atlīdzību pārskatīt bērnunamam - patversmei "Lejasstrazdi".

Līgums starp "Prāta vētru" un tās dalībniekiem ar AKKA/LAA tika noslēgts 1997.gada 1.oktobrī.

Renārs Kaupers atsakās arī no bezgalības balvas

Grupas solists Renārs Kaupers šodien arī paziņoja, ka atsakās no Latvijas Autoru apvienības valdes piešķirtās Autortiesību bezgalības balvas.

Pirms Kaupera šādu pašu soli jau spēra mūziķis, dzejnieks un ierakstu kompānijas "Mikrofona ieraksti" repertuāra direktors Guntars Račs.

Kā izplatītajā paziņojumā atzīst Kaupers, līdz ar to, ka viņš šodien paziņojis par sadarbības pārtraukšanu ar Autortiesību un komunicēšanās konsultāciju aģentūru/Latvijas Autortiesību aģentūru (AKKA/LAA), viņš uzskata, ka ir neētiski pieņemt šo balvu.

Kauperam Autortiesību bezgalības balva tika piešķirta par dziesmas "Īssavienojums" izmantojumu Latvijas raidorganizācijās, koncertos un mehāniskajā ierakstā.

Račs stāstīja, ka "nejūtoties šīs balvas cienīgs".

Autortiesību aģentūra pagaidām nekomentēja ne atteikšanos no tās piešķirtajām balvām, ne "Prāta vētras" paziņojumu par līguma laušanu ar AKKA/LAA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!