Turpmāk uz Saeimas deputāta kompensāciju nevarēs pretendēt tie deputāti, kuri deputāta mandātu zaudēs uz neilgu brīdi, paredz šodien Saeimas Juridiskās komisijas atbalstītie grozījumi Saeimas Kārtības rullī.
Turpmāk, tāpat kā līdz šim, deputāts, kuram mandāts izbeidzas līdz ar Saeimas pilnvaru izbeigšanos, saņems vidējo mēneša algu trīs mēnešus pēc mandāta izbeigšanās. Taču atšķirībā no pašreizējās situācijas, kad vienreizējais pabalsts tika izmaksāts uzreiz par trim mēnešiem, turpmāk tiks maksāts mēnesī reizi.

Kā aģentūrai LETA skaidroja Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētāja biedrs Roberts Jurķis (JL), grozījumi arī paredz: ja deputāts trīs mēnešu laikā atkal kļūst par Saeimas deputātu, vidējās mēnešalgas izmaksa tiks pārtraukta ar brīdi, kad persona kļūst par deputātu.

Līdz šim bija iespēja, ka deputātam, kurš pildīja savus pienākumus uz laiku, mainoties valdībām, bija iespēja pēc piecām minūtēm atkal kļūt par deputātu kāda cita valdības locekļa vietā un saņemt pabalstu trīs vidējo mēnešalgu apmērā. Turpmāk šāda iespēja tiks liegta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!