Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja otrdien atbalstīja grozījumus "Rīgas sabiedriskā transporta (tramvajs, trolejbuss un autobuss) lietošanas noteikumos", kas precizēs normas par braukšanas biļešu kompostrēšu, informēja domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.
Atbilstoši grozījumiem "pasažiera braukšanas tiesības apliecina derīga vienreizējās braukšanas biļete, braukšanas karte vai cits braukšanas tiesības apliecinošs dokuments normatīvajos aktos noteiktajos gadījumos. Pasažiera pienākums ir izmantot pārvadātāja noteikta parauga vienreizējās braukšanas biļeti vai braukšanas karti".

"Pasažiera pienākums ir nekavējoties pēc iekāpšanas transportlīdzeklī iegādāties pie konduktora vai vadītāja – konduktora vienreizējās braukšanas biļeti par braukšanu, divas vienreizējās braukšanas biļetes par vienas bagāžas vienības pārvadāšanu vai bez uzaicinājuma uzrādīt braukšanas karti vai citu braukšanas tiesību apliecinošu dokumentu," paredz noteikumu projekts.

"Braukšanas karte ir derīga tajā norādītajā transporta līdzeklī, maršrutā, mēnesī un tajā norādītajās dienās. Atļauts ar viena maršruta braukšanas karti braukt pa citu maršrutu tā paša veida transporta līdzeklī maršrutu sakritības robežās".

"Transporta līdzekļos, kuros uzstādīti biļešu kompostrētāji, pasažiera pienākums ir nekavējoties pēc iekāpšanas transportlīdzeklī kompostrēt vienreizējo braukšanas biļeti, ja pasažierim nav braukšanas kartes vai cita braukšanas tiesības apliecinoša dokumenta un kompostrēt divas vienreizējās braukšanas biļetes par vienas bagāžas vienības pārvadāšanu."

"Vienreizējā braukšanas biļete būs derīga braukšanai vienā virzienā līdz maršruta galapunktam (gala pieturai) tikai tajā transporta līdzeklī, kurā tā nopirkta pie konduktora vai vadītāja – konduktora, ja transporta līdzeklī nav uzstādīts biļešu kompostrētājs, vai kurā tā kompostrēta."

Pēc tam, kad minētos grozījumus būs pieņēmusi Rīgas dome, tie tiks nosūtīti izvērtēšanai Latvijas Republikas Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijai. Grozījumi stāsies spēkā pēc to publicēšanas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!