Foto: F64

Valsts prezidents Andris Bērziņš otrdien, 10.decembrī sāks politisko konsultāciju otro apli ar partijām par jaunas valdības veidošanu, liecina prezidenta darba kārtība.

10.decembrī,  plkst. 8 prezidents tiksies ar politisko partiju apvienības "Saskaņas Centrs" pārstāvjiem, plkst.9 plānota tikšanās ar partijas "Vienotība" pārstāvjiem, bet plkst.12 tikšanās ar nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK pārstāvjiem.

Savukārt trešdien, 11.decembrī prezidents plkst.8 tiksies ar Reformu partijas pārstāvjiem, bet plkst.9 - ar Zaļo un Zemnieku savienības pārstāvjiem.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka trešdien, 4.decembrī, noslēdzot pirmo sarunu kārtu ar Saeimā pārstāvētajām partijām par jaunas valdības veidošanu, Valsts prezidents pieņēma lēmumu, nevirzot nevienu no pirmajās sarunās minētajiem premjera amata kandidātiem, turpināt politiskās konsultācijas arī nākamajā kārtā.

Demisionējušā premjera Valda Dombrovska pārstāvētās partijas "Vienotība" valde iepriekš nolēma valdības vadītāja amatam pieteikt veselus trīs kandidātus - aizsardzības ministru Arti Pabriku, Eiropas Parlamenta deputātu Krišjāni Kariņu un Dombrovska padomnieku Intu Dālderi.  Savukārt citi politiskie spēki savus premjera kandidātus publiski neizvirzīja.

Iepriekš, kā iespējamie premjera amata kandidāti minēti arī bijušais zemkopības ministrs Jānis Dūklavs un EiropasKomisijas komisārs Andris Piebalgs, kurš gan paziņojis, ka to uzņemties būtu neprāts.

Prezidents arī uzrunājis Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu (V), kura ir atteikusies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!