Foto: LETA
Notikumi ar bijušo veselības ministru Gunti Belēviču (ZZS) un viņa demisija norisinājās ļoti ātri, tādēļ tam nevajadzētu atstāt īpašu iespaidu uz Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) reitingu, pieļauj sociologs un "Latvijas faktu" direktors, premjera Māra Kučinska (ZZS) padomnieks Aigars Freimanis.

"Notikums ir noticis ļoti ātri, un arī risinājums, par laimi, noticis ļoti ātri. Pie tam risinājums ir tāds, ko var nosaukt par reitingu saudzējošu. Galu galā gan Ministru prezidents, gan partijas vadītājs, gan vēl citi politiķi atkārtoja vienu un to pašu frāzi, proti, ja Belēvičs ir melojis, tad viņam ir jāiet prom," sacīja Freimanis.

Tomēr tagad palicis jautājums, vai Belēvičs paliks ZZS Saeimas frakcijā. Pēc Freimaņa domām, bijušajam veselības ministram būtu labāk iet prom no politikas. "Manuprāt, viņa, cilvēka, kas ir ilgstoši darbojies uzņēmējdarbībā, priekšstati par politiku ne gluži atbilst tam, ko no politiķa gaida sabiedrība. Aiziešana būtu saprātīgs un godpilns risinājums no viņa," piebilda sociologs.

"Attiecībā pret partiju pagaidām, man liekas, ka draudu nav. Ja partija būtu iestājusies, spītējusies un sludinājusi kaut kādu atbalstu Belēvičam, tad situācija, protams, būtu savādāka," klāstīja Freimanis.

Jau ziņots, ka "Vienotība" paudusi gatavību uzņemties atbildību par veselības aprūpes nozari un apsvērs iespēju virzīt savu veselības ministra amata kandidātu.

Taujāts, vai "Vienotībai" varētu izdoties iegūt veselības ministra amatu, Freimanis sacīja, ka par to pašlaik ir grūti spriest, taču šajā situācijā "Vienotībai" ir priekšrocības tai nozīmē, ka ZZS pārstāvis ir radījis vairāk problēmas.

"Nav jau tā, ka Belēvičs galīgi bijis neko nedarošs ministrs, viņš, protams, ir centies arī kaut ko darīt. Tomēr veids, kādā ministrs aizgāja, dod mikroskopiskas priekšrocības "Vienotībai"," minēja sociologs.

Kā ziņots, veselības ministrs Belēvičs šodien iesniedzis demisijas rakstu, un Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) viņa demisiju ir pieņēmis.

Līdz ar Belēviča atkāpšanos veselības ministra pienākumi uz laiku tiek uzticēti satiksmes ministram Uldim Augulim (ZZS). Tomēr premjers pauda, ka iespējami ātrāk ir jāatrod jauns veselības ministrs, jo jābūt drošībai, ka iesāktās reformas nozarē turpināsies. Jaunajam ministram būs jāspēj tikt galā ar valdības rīcības plānā noteikto, sacīja Kučinskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!