Premjers aicina pirmo no protestētāju "telšu pilsētiņas" iemītniekiem Gintu Gaiķēnu pārtraukt badastreiku un protesta akciju un izmantot visas valsts un pašvaldību nodrošinātās iespējas sociālās aizsardzības un nodarbinātības jomās.

Piecu lapu garajā atbildē uz Gaiķēna oficiāli iesniegtajām prasībām veicināt darba vietu rašanos valstī un pāriet uz mažoritāru vēlēšanu sistēmu premjers skaidro valdības rīcību uzņēmējdarbības atbalstam, kam jāveicina darba vietu rašanos, kā arī valsts atbalstu bez darba palikušajiem.

Tāpat atbildē skaidrots, ka pāreja no proporcionālās vēlēšanu sistēmas uz citu vēlēšanu sistēmu paredz grozījumus Satversmē, kuri jāatbalsta vienīgi tautas nobalsošanā, kurā par grozījumiem jānobalso vismaz pusei no balsstiesīgajiem

Vēstulē norādīts, ka tai pat laikā tagad vienu un to pašu kandidātu var pieteikt tikai viena nosaukuma kandidātu sarakstā vienā vēlēšanu apgabalā, tādējādi atsakoties no "lokomotīvju" principa Saeimas vēlēšanu likumā, ir paplašinātas Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja pilnvaras partiju tēriņu procesa uzraudzīšanā, stājušies spēkā, kā arī tiek izstrādāti grozījumi likumos par priekšvēlēšanu aģitāciju, kā arī ir pārskatīti un optimizēti sodi par priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumiem.

Ņemot vērā to visu, premjerā vēstulē pausts aicinājums pārtraukt protestu.

Jau ziņots, ka Gaiķēns teltī pie valdības ēkas apmetās 30.novembrī, protestējot pret valdības politiku un situāciju valstī. Nedēļas laikā viņam pievienojās vēl vairāki protestētāji un otrdien pie MK jau bija deviņas teltis, bet Gaiķēns oficiāli iesniedza savas prasības premjeram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!