Premjers Andris Bērziņš piektdien Rīgas zooloģiskajā dārzā apciemoja savu krustmeitu lauveni Elsu un iepazinās ar zoodārza attīstības plāniem. Zooloģiskā dārza direktors Bērziņam pasniedza lielu jaunās lauvenes fotogrāfiju, bet premjers apsolījās arī turpmāk vismaz vienu reizi gadā apmeklēt Elsu.
Bērziņš sarunā ar BNS sacīja, ka viņš ir ļoti apmierināts ar savu pirms diviem gadiem izdarīto izvēli kļūt par Elsas krusttēvu.

"Tad es vēl biju Rīgas domes priekšsēdētājs un jau pašā sākumā zināju, ka no visiem lauvēniem izvēlēšos meiteni, jo man meitenes ļoti patīk," sacīja Bērziņš.

Premjers arī sacīja, ka Elsa ir izaugusi ļoti skaista un dinamiska, kā arī jau paspējusi iekarot savu vietu lauvu barā.

Jāatzīmē, ka Bērziņs ir Lauva pēc horoskopa.

Rīgas zooloģiskā dārza informācijas dienesta vadītājs Ingmārs Līdaka pastāstīja, ka lauvu māja ir būvēta jau 1938.gadā un 1998.gadā atjaunota ar Rīgas domes atbalstu.

Angolas lauvu pāris uz Rīgu atvests tikai 1998.gada 11.novembrī kā dāvana no Lisabonas zoodārza.

Šobrīd dārzā dzīvo lauvene Ponta, kas ir visu lauvēnu māte. Pontai jau ir 15 gadi un tā ir dzimusi Lisabonas zoodārzā. Pēc ceturtā lauvēna Rūda nāves par Pontas krusttēvu kļuva "Rīgas miestnieka" direktors Māris Kubuliņš.

Lauvu tēvs Šiko ir 4 gadus vecs un arī dzimis Lisabonā.

Lauvēni Elsa, Rems un Džunga dzimuši 1999.gada 27.maijā.

Elsas krustvecāks un vārda devējs ir Andris Bērziņs, bet Džungas - TB/LNNK frakcijas vadītājs Vents Balodis un Rema - "Latvijas kuģniecības" valdes priekšsēdētājs Druvis Skulte.

Rīgas zooloģiskā dārza budžets šogad ir 1 miljons 80 tūkstoši latu, bet 300 000 tūkstošus latu dārzs atpelna pats.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!