Pēdējās dienās sabiedrības redzeslokā nonākušais konflikts Tiesībsarga birojā, kurā izpaužas Tiesībsarga Romāna Apsīša nesaskaņas ar saviem darbiniekiem, ir jārisina Saeimai, paudis premjers Valdis Dombrovskis (JL).

"Ņemot vērā šīs neatkarīgās institūcijas nozīmi tiesiskas valsts pastāvēšanā, nodrošinot un veicinot cilvēktiesību aizsardzību, nav pieļaujama ilgstoša situācija, kad starp biroja darbiniekiem un vadītāju ir savstarpēja neuzticība un būtiskas pretrunas," norādījis valdības vadītājs informē Valsts kanceleja. Premjers arī piebildis, ka augstu vērtē Apsīti kā juristu, neapšaubot viņa profesionalitāti un kvalifikāciju.

Jau ziņots, ka Tiesībsarga biroja darbinieki ir izteikuši neizpratni par sava priekšnieka un Tiesībsarga Romāna Apsīša vairākiem, pēdējā laikā pieņemtiem lēmumiem un pieprasa viņa atkāpšanos. Darbinieki ir sūdzējušies, ka Apsītis ir nepamatoti iztērējis budžeta naudu, veicis represijas pret darbiniekiem, kā arī par to, ka tiesībsargs, pieņemot lēmumus, ļāvies birojā nezināmu personu ietekmei.

Pats Apsītis gan ir atvaļinājumā un pagaidām komentārus nav sniedzis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!