Foto: F64

Reģistrētais bezdarbs šovasar samazināsies līdz viencipara skaitlim, šādu prognozi šovakar Latvijas Televīzijas raidījumā "Panorāma" pauda Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Viņš uzskata, ka pašlaik bezdarbs ir būtiskākā Latvijas sociālā problēma, kura ir jārisina. Viņš stāstīja, ka ziemas mēnešos reģistrētā bezdarba rādītājs ir palielinājies par dažām procenta desmitdaļām, savukārt gadā griezumā tas ir samazinājies par vairākiem procentiem. Šī tendence saglabāsies arī šogad, teica Dombrovskis.

Jau ziņots, ka reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā šā gada marta beigās bija 11,7% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju kopskaita, kas ir par 0,1 procentpunktu mazāk nekā februārī, aģentūru LETA informēja Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA).

NVA uzskaitē marta sākumā bija 133 413 bezdarbnieki, bet mēneša beigās - 132 158 bezdarbnieki, tātad bezdarbnieku skaits mēneša laikā samazinājies par 1255 cilvēkiem. Martā darbā iekārtojās 5187 NVA reģistrētie bezdarbnieki.

Salīdzinot ar februāri, bezdarba līmenis pazeminājies visos valsts reģionos, taču nedaudz pieaudzis dažās lielākajās pilsētās - Jūrmalā, Rēzeknē un Valmierā, norāda NVA Pakalpojumu departamenta Attīstības nodaļas vadītājs Egīls Vidžups. Marta beigās, salīdzinot ar februāra beigām, gandrīz par 20% palielinājies NVA reģistrēto brīvo darba vietu skaits, kas skaidrojams ar sezonālajām izmaiņām darba tirgū un NVA īstenotās sadarbības ar darba devējiem stiprināšanu un pilnveidošanu, sacīja Vidžups.

Zemākais bezdarba līmenis iepriekšējā mēnesī reģistrēts Rīgas reģionā - 8,3%, bet augstākais bezdarba līmenis bija Latgalē - 20,3%. Kurzemē bezdarba līmenis martā bija 12,3%, Zemgalē - 13,1% un Vidzemē - 13,4%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!