Foto: LETA

Premjers Valdis Dombrovskis (V) ceturtdien pēcpusdienā pieņēmis tieslietu ministra Gaida Bērziņa (NA) demisijas rakstu un līdz jauna ministra izraudzīšanai šis amats uzticēts kultūras ministrei Žanetai Jaunzemei-Grendei (NA), par to informējis premjers.

Nākamnedēļ "Vienotība" un Nacionālā apvienība (NA) sanāks uz politiskajām konsultācijām, lai koalīcijas sadarbības līguma ietvaros vienotos par tālāko rīcību, ceturtdien pēc tikšanās ar Bērziņu žurnālistiem pastāstīja premjers.

Dombrovskis atzina, ka līdz ministra demisijai acīmredzot novedušas savstarpējās kļūdas komunikācijā, kā arī atšķirīgā izpratne atsevišķos jautājumos. NA gan esot apliecinājuši, ka turpinās sadarbību esošajā koalīcijā.

Ministru prezidents uzsvēra, ka NA paliks tieslietu joma un līdz jauna ministra atrašanai tieslietu ministra pienākumus pildīs kultūras ministre Jaunzeme-Grende.

Bērziņš pēc tikšanās ar premjeru sacīja, ka NA turpinās strādāt šajā valdībā, jo politiskajam spēkam ir vēlētāju uzticība. Taču viņš uzsvēra, ka NA turpmāk vēlas, lai koalīcijā sadarbība noritētu "kā līdzvērtīgiem partneriem". Premjers sacīja, ka pērn oktobrī, veidojot šo valdību, ebreju īpašumu jautājums nav pārrunāts, tas aktualizējies pēdējā laikā.

Kā ziņots, tieslietu ministrs Bērziņš ir paziņojis par demisiju, jo viņam un premjeram esot pārāk atšķirīgi viedokļi par ebreju īpašumu kompensācijas jautājumu, tomēr tas nenozīmējot, ka no valdības aizejot arī visa nacionālā apvienība VL-TB/LNNK.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!