Foto: LETA
Jau šovasar bezdarba līmenis valstī nokritīsies līdz "viencipara skaitlim", trešdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu žurnālistiem prognozēja premjers Vadis Dombrovskis (V).

Ministru prezidents sacīja, lai arī krīze ir pārvarēta, tomēr tās sekas vēl ir jūtamas. Vienlaikus viņš norādīja, ka iedzīvotāju attieksme pret ekonomisko situāciju valstī uzlabosies, jo pakāpeniski notiek darba algu paaugstināšana un krītas bezdarba rādītāji.

Dombrovskis uzsvēra, ka pērn ekonomiskā izaugsme Latvijā bija 5,5%, kas ir trešais augstākais izaugsmes rādītājs Eiropas Savienībā (ES). Savukārt pagājušā gada ceturtajā ceturksnī Latvija bija visstraujāk augošā ekonomika ES.

"Esam atgriezušies pie labiem izaugsmes tempiem, un tie ir jānotur," uzsvēra valdības vadītājs, minot, ka nepieciešams nodrošināt, lai attīstība būtu ilgtermiņa un stabila.

Kā ziņots, reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā februāra beigās bija 11,8% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju kopskaita un salīdzinājumā ar janvāri tas ir pieaudzis par 0,1 procentpunktu, tādējādi gada pirmajos divos mēnešos bezdarba līmenis Latvijā pēc ilgstošākas lejupslīdes ir sācis pieaugt.

Savukārt Labklājības ministrija prognozē, ka šogad salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu vidējais reģistrētā bezdarba līmenis varētu samazināties par 1,7 procentpunktiem - no 12,8% vidēja bezdarba līmeņa pērn līdz 11,1%. Tomēr reģistrēto bezdarbnieku skaits joprojām paliks augsts - vidēji 126 000, kas ir par 33 000 mazāk nekā 2011.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!