Foto: DELFI

Otrdiena valdības ēkā tiek aizvadīta, visticamāk, pēdējā Ministru Kabineta (MK) sēde demisionējošā premjera Valda Dombrovska (V) vadībā. Jau trešdien Saeima lems par jaunās valdības apstiprināšanu, kas pozitīva balsojuma gadījumā, "valdības grožus" nodotu Laimdotai Straujumai (V).

Valdības sēdes sākumā, plkst.12, ministri gatavojās arī pēdējais kopīgajai fotogrāfijai, šādā sastāvā sēžot pie valdības galda.

Fotogrāfēšanās gan uz kādām desmit minūtēm ieilga, pārējiem ministriem uzticīgi gaidot arī ekonomikas ministru Danielu Pavļutu, kurš bija nedaudz aizkavējies, novēroja "Delfi".

Kopējais noskaņojums pirms valdības sēdes bija jautrs, ministri savā starpā tērgāja, smaidīja un jokoja.

Dombrovskis ir premjers rekordists, ieskaitot otrdienu, viņš valdības vadītāja krēslā būs sēdējis 1777 dienas. Neviens cits no neatkarīgas Latvijas premjeriem šajā amatā tik ilgi nav noturējies, - Ivars Godmanis divas valdības kopumā vadījis 1632 dienas, bet trešajā vietā Latvijas jauno laiku vēsturē ir Aigars Kalvītis, kurš savas divas valdības vadīja kopumā 1113 dienas.

Dombrovskim arī kā vienīgajam atjaunotās Latvijas vēsturē ir izdevies saglabāt premjera posteni trīs valdībās pēc kārtas, vairāku Saeimas sasaukumu laikā.

Dombrovska pirmo valdību apstiprināja 2009.gada 12.martā, otro – 2010.gada rudenī, bet trešo viņa vadīto Ministru kabinetu Saeima apstiprināja 2011.gada 25.oktobris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!