Foto: AFI
Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) rezolūcijā Veselības ministrijai (VM) aizliedzis slēgt līgumu par auto pakalpojumu iepirkumu Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam (NMPD) Rīgas reģionālajam centram līdz Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) atzinuma saņemšanai.

Lai nodotu šo rezolūciju ministrijai, premjers steidzami izsaucis pie sevis VM valsts sekretāru Armandu Ploriņu, informē Ministru kabineta preses sekretārs Aivis Freidenfelds.

Jau ziņots, ka premjers Valdis Dombrovsis (JL) otrdien pieprasīja veselības ministrei Baibai Rozentālei (TP) sniegt informāciju par "ātrās palīdzības" transporta pakalpojumu iepirkumu. Rozentālei arī jāsniedz informācija par konkursā noslēgtā līguma cenas 31,6 miljona latu apmērā novirzes iemesliem no prognozētās līgumcenas – 21,6 miljoniem latu.

Raidījums "Nekā Personīga" februārī ziņoja, ka vairāk kā 20 miljonus latu vērtā NMPD konkursa prasībām par sanitārā autotransporta pakalpojumiem Rīgā atbilst tikai viens pretendents – AS "Rīgas sanitārā transporta autobāze", kas jau pašlaik sniedz šos pakalpojumus. Tas ir privāts uzņēmums, kas pieder Adigjozalam Mamedovam. Viņa dēls – Eldanizs Mamedovs Rīgas domes vēlēšanās startēja LPP/LC sarakstā. Uzņēmums jau patlaban vizina ātrās palīdzības mediķus Rīgā ar dažāda vecuma "Mercedes" un "Volkswagen" markas automašīnām.

VM uzskata, ka iepirkums veikts likumīgi un ir pat izdevīgs valstij.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!