Lai arī policijai ir nojausma, kas varētu būt tie alūksnieši, kas pērnā gada aprīlī Alūksnes mežā nošāva pusaugu lāci, pierādījumu trūkuma dēļ pret viņiem apsūdzību celt neesot iespējams, piektdien ziņo laikraksts "Diena".
Policijai arī esot zināma vieta Rīgā, kur notirgots medījums. Nodīrātā lācēna āda greznojot kādas Rīgas privātmājas sienu. Tā kā DNS analīzi Latvijā dzīvniekiem nav iespējams veikt, visticamāk noziegums paliks neatklāts, norāda laikraksts.

Policistiem esot aizdomas, ka pērn aprīlī nošautais lācis neesot vienīgais Alūksnes malu mednieku upuris.

Jau ziņots, ka pērn aprīlī Liepnas pagasta mežos malu mednieki bija nošāvuši nesen pamodušos lāci, kas ziemu bija pārlaidis Alūksnes rajona mežos. Lai arī Alūksnes rajona policija neatrada lāča ādu, par lāča nošaušanu tika sākts kriminālprocess.

Vietējie iedzīvotāji toreiz pauda, ka iespējamie vainīgie mednieki ir turīgi vietējie un viens no viņiem saistīts ar pagasta varu.

Alūksnes rajona kārtības policijas priekšnieks Zigurds Safranovičs "Dienai" atzinis, ka aizdomas krīt uz četriem vietējiem iedzīvotājiem, tomēr pierādīt viņu vainu neesot iespējams. Policijas rīcībā arī esot informācija par iespējamo upura mirstīgo atlieku atrašanās vietu — tā ir kāda privātmāja Rīgā, kur lāčāda nogādāta tajā pašā naktī, kad noticis noziegums. Tomēr pat tad, ja policija iegūtu orderi kratīšanai, pierādīt mirušā lāča identitāti nevarētu.

Kriminālprocess gan tuvākajā laikā netikšot izbeigts un izmeklēšana turpināšoties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!