Valsts prezidente Vaira Vīķe - Freiberga pirmdienas vakarā Pasaules ekonomikas foruma ietvaros uzstājusies Pasaules sieviešu - līderu padomes rīkotajā diskusijā par valsts vadītājam nepieciešamajām īpašībām 21.gadsimtā.
Par to BNS informēja prezidenta preses dienests.

Runā prezidente uzsvērusi, ka no mūsdienu līdera tiek prasīta spēja uzrunāt un izprast sabiedrību. Pēc viņas domām, Latvijā Valsts prezidenta amats prasa spējas un stipru gribu nepārtraukti apgūt kaut ko jaunu un izprast mainīgo situāciju.

Prezidente uzskata, ka parlamentārā valstī viena no vissvarīgākajām līdera īpašībām ir spēja uzrunāt tautu par jautājumiem un vērtībām, kas ir būtiskas valsts attīstībai, vēstī preses centrs.

"Valsts prezidentam ir jābūt spējīgam izprast un aizstāvēt cilvēku intereses, jo viņa autoritāte balstās uz cilvēciskās ētikas un morāles vērtībām," paudusi Vīķe - Freiberga. Prezidente bija viena no oficiālajām diskusijas dalībniecēm. Diskusijā uzstājusies arī bijusī Kanādas premjerministre Kima Kembela, Nīderlandes vicepremjerministre Annemarija Joritsma - Lebinka, Polijas Nacionālās bankas prezidente Hanna Grinkieviča - Valca, Harvardas Biznesa skolas profesore Rosabeta Mosa Kantere, Lordu palātas locekle un Kenedija Valdības augstskolas profesore baronese Širlija Viljamsa.

Diskusijas rīkotājs - Kenedija Valsts skola - uzaicināja prezidenti viņai pieņemamā laikā apmeklēt Harvardas Universitāti ASV un uzstāties tajā ar priekšlasījumu. Valsts prezidente uzaicinājumu pieņēma, norāda preses centrs.

Pasaules ekonomikas forums noslēdzas otrdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!