Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga apsveikumā ebreju tautas svētkos Hanukā novēlējusi, lai Latvijā valdītu saticība ne tikai ģimenēs un draudzēs, bet arī dažādu kopienu starpā - lai ļaudis ar dažādām izcelsmēm nejustos apdraudēti, bet saskarē ar citiem justos bagātināti.
Valsts prezidente novēl katrā ģimenē saticību, mīlestību un kopīgiem spēkiem celt Latviju par tādu valsti, kur katrs cilvēks jūt, ka viņam ir iespējas izpausties pēc savas personības un tautiskās piederības, kā viņa sirdij tas ir vistuvāk un kā viņa senči to ir raduši darīt.

Vīķe-Freiberga uzsvēra, ka ebreju tautai ir ļoti senas tradīcijas, kas ir liela kultūras vērtība un visas pasaules kultūras mantojums. Latvija to ciena un redz ebreju draudzes atgūstam vietu Latvijas dzīvē.

"Mums visiem ir kaut kas ko mācīties no tiem, kas ir no mums atšķirīgi, tāpēc lai mums arī turpmāk visiem būtu prieks strādāt plecu pie pleca šai valstij," uzsvēra Valsts prezidente.

Pēc Hanukas svētku svinībām Rīgas sinagogā Valsts prezidente kopā ar vīru Imantu Freibergu apmeklēja mūsdienu mākslas kolekcijas galeriju "Cherado Art Empire".

Apmeklējuma laikā galerijas direktors Mārtiņš Ate Valsts prezidentei uzdāvinājis savu mākslas darbu ar nosaukumu "Dāvana prezidentei".

Mākslas galerija darbus tirgo internetā. Sākotnēji galvenā mākslas darbu tirdzniecības valsts ir Lielbritānija, tomēr darbību ir plānots izvērst visā Eiropā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!