Latvijas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga intervijā Krievijas telekanālam ORT un aģentūrai ITAR-TASS paudusi viedokli, ka ikvienam Latvijā dzīvojošam bērnam ir jāprot latviešu valoda.
"Katram Latvijā augošam bērnam ir jāprot runāt latviski," sacīja prezidente intervijā, kuru ORT demonstrēja ceturtdienas vakarā dokumentālajā filmā "Varas formula".

ORT, ITAR-TASS un laikraksta "Moskovskije novosti" kopējā projektā - "Varas formula" - ietilpst vairākas filmas, reportāžas un intervija ar Latvijas prezidenti.

Runājot par Latvijas krievvalodīgo iedzīvotāju problēmām, kas saistītas ar valodu, prezidente uzsvēra, ka ikvienam cilvēkam ir tiesības runāt savā valodā, bet latvieši, kuri pārcietuši padomju okupāciju, ļoti piesardzīgi izturas pret rusifikācijas centieniem Latvijā. "Nevajag citiem nekā uzspiest," norādīja Vīķe-Freiberga.

Prezidente arī pauda novēlējumu, lai jau pēc desmit gadiem ikviens Latvijas iedzīvotājs būtu tikpat pārticis, cik vidusmēra rietumeiropietis.

"Lai viņam dzīvoklī būtu eiroremonts, lai viņam būtu skaistas, mūsdienīgas mēbeles, lai virtuvē būtu "Moulinex" tehnika, lai viņš dzīvotu komfortā, tāpat kā citās valstīs. Man šķiet, ka pēc desmit gadiem mēs būsim ļoti tuvu tam, bet pēc divdesmit - tur jau vairs nav nekādu šaubu," teica Vīķe-Freiberga.

Šī intervija ir publicēta arī "Moskovskije novosti" šīs nedēļas numurā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!