Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, otrdien tiekoties ar Latvijas Pirmās partijas pārstāvjiem (LPP), atzinusi, ka valdības veidošanas process būs sarežģīts un viņai vēl neesot viens izteikts favorīts, kuram viņa būtu gatava uzticēt valdības veidošanu.
Prezidente tiekas ar jauno Saeimu

Partijas līderis Ēriks Jēkabsons žurnālistiem uzsvēra, ka ar prezidenti nav pārrunājis personālijas, "pat ne partijas vai vārdus". Viņš uzsvēra, ka gan prezidente, gan partija kā galveno prioritāti uzsvērusi stabilu valdības izveidi, kas varētu nodrošināt konstruktīvu un produktīvu darbu.

Jēkabsons pauda pārliecību, ka valdība jāveido "ļoti rūpīgi", lai partiju intereses neveicinātu šķelšanos iespējamajā koalīcijā. Jēkabsons norādīja, ka pagaidām LPP ir apmierināta ar pašreizējo valdības veidošanas norisi, uzsverot, ka "mūsu prioritāte nav ministru kabineti".

Pēc viņa teiktā, prezidente uzsvērusi, ka jaunās valdības dalībniekiem jāuzņemas solidāra atbildība par valdības darbu. Jēkabsons arī informēja, ka tikšanās laikā prezidenti iepzīstinājis ar LPP panākto vienošanos par politiskā bloka izveidi ar "Jauno laiku", kā arī ar partijas darbības mērķiem un prioritātēm.

Tikšanās laikā pārrunāta arī ārpolitisko mērķu nozīme, prezidente sarunas laikā paudusi, ka tieši ārpolitikas jomā nepieciešams nodrošināt darbības pēctecību, lai jaunās valdības veidošanas dēļ neciestu Latvijas ārpolitiskie uzdevumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!