Foto: LETA
Valsts prezidents Andris Bērziņš šodien ar Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu (V) un zemkopības ministru Jāni Dūklavu (ZZS) pārrunās turpmāko rīcību saistībā ar Krievijas noteikto aizliegumu konkrētām eksporta preču grupām gan Eiropas Savienības (ES), gan Latvijas līmenī, aģentūrai LETA apliecināja Valsts prezidenta preses dienestā.

Prezidents uzskata, ka šajā situācijā ļoti nozīmīgs ir jautājums par ES un ASV Brīvās tirdzniecības līguma iespējami ātrāku noslēgšanu, kā arī par tirdzniecības līguma ar Kanādu iedarbināšanu, kas ievērojami paplašinātu ES brīvās tirdzniecības telpu.

Bērziņš savas prezidentūras laikā par vienu no galvenajām darbības prioritātēm ir izvirzījis Latvijas uzņēmēju noieta tirgu paplašināšanas veicināšanu, lai diversificētu eksporta riskus un rastu alternatīvas iespējas dominējošiem tirdzniecības partneriem.

Kopš stāšanās amatā prezidents ar plašām uzņēmēju delegācijām ir apmeklējis Azerbaidžānu, Kazahstānu, Mongoliju, Tadžikistānu, Turkmenistānu, Turciju, Ukrainu, Uzbekistānu, kā arī virzījis Latvijas ekonomiskās intereses rietumvalstīs. Prezidents arī turpmāk savā darbībā plāno atbalstīt Latvijas uzņēmējus starptautiskā mērogā, lai paplašinātu Latvijas eksporta iespējas un veicinātu sadarbību jauniem noieta tirgiem.

Kā ziņots, Krievija noteikusi pilnīgu embargo lielākajai daļai pārtikas produktu, kas tiek importēti no ES, ASV un citām rietumvalstīm, kuras ieviesušas sankcijas pret Maskavu, ceturtdien paziņoja Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs.

"Krievija ievieš pilnīgu embargo liellopu gaļai, cūkgaļai, augļiem, dārzeņiem, mājputniem, zivīm, sieram, pienam un piena produktiem no ES, ASV, Austrālijas, Kanādas un Norvēģijas," norādīja Medvedevs.

Importa aizliegums stājas spēkā nekavējoties un tiek ieviests uz gadu, ja vien "mūsu partneri nedemonstrēs konstruktīvu pieeju", sacīja Krievijas premjers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!