Foto: LETA
Valsts prezidents Andris Bērziņš uzskata, ka patlaban Latvijā nav "vilkmes un konkurences", lai tiktu mainīta varas elite, viņš norādījis intervijā Neatkarīgajā rīta avīzē.

"Nav vilkmes un konkurences varas elites maiņai. Pēc kritiski izšķirīgu lēmumu pieņemšanas – jā, tad tāda vilkme var parādīties," paudis Bērziņš.

Viņš norāda, ka pašreizējās koalīcijas un valdības stabilitātei ir vairāki iemesli un viens no tiem ir nestabilā situācija Eiropā.

"Tā ir tik neskaidra un sprādzienbīstama, ka neviens uz priekšu neraujas, lai pārņemtu varu. Tāda ir tendence visās Eiropas valstīs. Ļoti daudzās valstīs ir valdības izveides problēmas, jo cilvēki, protams, vēlas pārmaiņas, bet precīzi nepasaka – kādas tieši. Šobrīd Eiropā neviens necenšas paņemt varu, jo nezina, vai ar to varēs plūkt laurus," sacīja Bērziņš.

Bērziņš arī pastāstījis, ka 4.maijā, tiekoties ar ekspremjeru un partijas "Jaunais laiks" dibinātāju Einaru Repši, runājis nevis par pašreizējo politisko situāciju un viņa politiskajām ambīcijām, bet gan valsts attīstības jautājumiem un ekonomiku. Abi kādreiz bijuši Augstākās Padomes Ekonomikas komisijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!