Foto: F64
Valsts prezidents Andris Bērziņš un premjers Valdis Dombrovskis (V) uzsver, ka savās Jaunā gada uzrunās centušies pateikt 2012.gada svarīgākos jautājumus, tomēr apņēmušies arī izvērtēt par runām izskanējušo publisko kritiku, lai savu sniegumu nākotnē uzlabotu.

Bērziņš trešdien žurnālistiem atzina, ka viņa šī bijusi pirmā Jaunā gada uzrunas pieredze. Viņš tajā centies pateikt "šajā gadā un tuvākajā nākotnē darāmos darbus", apskatot arī Baltijas un Eiropas Savienības kontekstu. "Protams, viegli ir kritizēt, bet es domāju, ka tas ir vērtīgi, un es centīšos ar aktīvākajiem kritizētājiem kontaktēties, lai saprastu, kādi ir viņu priekšlikumi," sacīja prezidents.

Viņš norādīja, ka labprāt piesaistītu kritiķus darbam pie nākamās Jaunā gada uzrunas, un darīšot visu, "kas man liksies objektīvi". Bērziņš uzsvēra, ka jaunā gada sajūta viņam bija pozitīva, tomēr viņš neesot varējis novērsties no jautājumiem, kas ir būtiski."labāk viņus ir uzsvērt nevis noslēpt," sacīja Bērziņš.

Viņš norādīja, ka "no manis vismaz aktieris neiznāks, jo par aktieri pieci gadi jāmācās, un tas ir sarežģītas un tehnisks process", šādi komentēdams publiski izskanējušo ierosinājumu prezidentam dāvināt slavenās runas pedagoģes Antonijas Apeles grāmatu.

Savukārt Dombrovskis atzina, ka katrā kritikā ir jācenšas atrast "racionālo graudu". Viņš norādīja, ka savā runā centies uzsvērt būtiskos ekonomikas un finanšu jautājumus, jo tie esot daudzu citu jautājumu pamatā - no tiem atkarīgas gan sociālās, gan demogrāfijas, gan izceļošanas problēmas un to risinājumi.

Premjers uzsvēra, ka šogad aktuāls būs jautājums par valodas referendumu, tāpēc arī tam viņš veltījis lielu uzmanību savā uzrunā.

Prezidents atzina, ka abi ar premjeru nebija saskaņojuši uzrunās sakāmo. "Acīmredzot, katrā lietā ir vajadzīga informācijas apmaiņa, un tā mums dos labāku rezultātu," sacīja Bērziņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!