Foto: LETA

Par absurdu Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL/TB-LNNK) raidījumā "Rīta panorāma" nosaukusi deputāta Jura Šulca (ZZS) nule kā atsaukto ierosinājumu kompensēt deputātu automašīnu uzturēšanas un izmantošanas izdevumus.

Tāpat viņa izteica gandarījumu, ka kolēģi Šulca priekšlikumu neatbalstīja. Saeimas priekšsēdētāja arī pauda cerību, ka turpmāk līdzīga veida absurdi priekšlikumi Saeimā neparādīsies.

Jau ziņots, ka Šulcs atsaucis priekšlikumu, kurā rosināja noteikt, ka par kompensējamiem tēriņiem uzskatāmi "pilsētas un starppilsētu sabiedriskā transporta izdevumi, kā arī izdevumi par deputāta īpašumā vai valdījumā esoša transportlīdzekļa izmantošanu un uzturēšanu", tostarp autoservisa pakalpojumiem.

Savukārt taujāta par to, kādēļ šogad krietni pieaudzis Saeimas budžets, Mūrniece uzsvēra, ka daļa no 23,5 miljonus lielās summas, kas šogad atvēlēta Saeimas tēriņiem, ir atliktie līdzekļi, kas netika izmantoti un tādēļ pārcelti no pērnā gada.

No pērnā gada pārcelti vairāki miljoni, kas bija paredzēti Saeimas ēkas rekonstrukcija, taču objektīvu iemeslu dēļ darbi aizkavējās un summa līdzekļi netika izmantoti, tādēļ tā pārcelta uz šo gadu.

Taujāta par to, kad rekonstrukcijas varēt tikt pabeigta, Mūrniece pauda, ka, ja darbi noritēs atbilstoši plānam, ēka varētu tikt pabeigta septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!