Foto: F64

Rīgas tiesas apgabala prokuratūrā sākta pārbaude par Rīgas domes "Vienotības" frakcijas priekšsēdētājas Sarmītes Ēlertes iesniegumu, kurā aicināts izmeklēt "Rīgas namu pārvaldnieka" (RNP) Kurzemes iecirkņa vadītāja pienākumu izpildītāja Vladimira Teleša iespējamo pretlikumīgo rīcību, pastāstīja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina.

Deputāte lūdza izvērtēt RNP vadības atbildību, pieņemot darbā un uzticot veikt būvinženiera pienākumus cilvēkam bez atbilstošas kvalifikācijas.

Saskaņā ar plašsaziņas līdzekļos izskanējušo informāciju Telešs ir parakstījis vairākus ar iedzīvotāju drošību saistītus dokumentus kā sertificēts būvinženieris, taču ne Latvijas augstākās izglītības iestādēs, ne Latvijas Būvinženieru savienībā nav apliecinājumu tam, ka Telešs būtu ieguvis nepieciešamo augstāko profesionālo izglītību, kas ļautu viņam pildīt sertificēta būvinženiera pienākumus.

"Ja Telešs bez nepieciešamās izglītības pilda būvinženiera pienākumus un to pieļauj RNP vadība, tad tas var būt nopietns drauds rīdzinieku drošībai," uzskata Ēlerte.

Kā ziņots, pēdējā laikā ir iebrukušas sešas RNP apsaimniekotās mājas, četras no tām Pārdaugavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!