Prokuratūra pārbaudē konstatējusi, ka neviens operatīvās darbības subjekts nav veicis satiksmes ministra Aināra Šlesera (LPP) sarunu noklausīšanos, ceturtdien ziņo "Latvijas Neatkarīgās televīzijas" raidījums "900 sekundes".
Prokuratūra arī nolēmusi neveikt pārbaudi, kā žurnālistiem kļuvis zināms par Šlesera vizīti pie prokurores, par kuru zinājis tikai Šlesers un prokurore.

Latvijas Pirmās partijas (LPP) līderis satiksmes ministrs Šlesers vērsās vairākās drošības iestādēs, lūdzot veikt pārbaudi un noskaidrot, vai, kas un kādēļ ir noklausījies viņa telefonsarunas.

Politiķis vēlējās noskaidrot, kāpēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir informējis masu mediju pārstāvjus par viņa ierašanos Ģenerālprokuratūrā, lai liecinātu Jūrmalas mēra vēlēšanu kukuļdošanas krimināllietā. Jau ziņots, ka Šlesers šajā lietā ir liecinieka statusā.

Šlesers vēstules nosūtīja ģenerālprokuroram, Satversmes aizsardzības biroja direktoram, Drošības policijas priekšniekam un KNAB vadītājam, kā arī Ministru prezidentam, iekšlietu ministram un Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājam.

Šleseram aizdomas, ka KNAB noklausās viņa telefonsarunas radās pēc tam, kad, ierodoties Ģenerālprokuratūrā, viņu sagaidījuši žurnālisti. Šlesers pats par šo Ģenerālprokuratūras apmeklējumu netika informējis nevienu citu personu, un arī prokurore esot apliecinājusi, ka neviens cits, arī citi Ģenerālprokuratūras darbinieki, nav tikuši informēti par tikšanās laiku.

No žurnālistiem ministrs noskaidrojis, ka viņi par tikšanos uzzinājuši nevis no Ģenerālprokuratūras, bet gan no KNAB.

Šlesers "900 sekundēm" teicis, ka par turpmāko rīcību šajā lietā, lems pēc iepazīšanās ar prokuratūras pārbaudes rezultātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!