Foto: Vida Press
Šī gada martā juridiski izjukušas aptuveni 474 pāru laulības, portālu "Delfi" informēja Centrālajā statistikas pārvaldē (CSP).

Tomēr šobrīd pieejamā informācija par pagājušajā mēnesī šķirtajām laulībām vēl nav pilnīga, jo dati tiek papildināti. Līdz ar to šķirto laulību skaits varētu būt lielāks par 474.

CSP norāda, ka martā šķirto laulību skaits nav būtiski lielāks par iepriekšējo mēnešu statistiku. Datus par šī gada pirmajos mēnešos šķirto laulību skaitu CSP sola publiskot drīzumā.

"Delfi" jau vēstīja, ka līdz ar valstī noteikto ārkārtējo stāvokli, kas paredz ģimeņu pašizolēšanos, pastāvēja varbūtība, ka pieaugs laulības šķiršanas pieteikumu skaits.

Bažas izrādījās nepamatotas. Latvijas Zvērinātu notāru padomē portālu "Delfi" informēja, ka, salīdzinot ar pirmskrīzes laiku un arī datiem par pērnā gada martu, laulības šķiršanu pieteikumu skaits ir pat sarucis.

Tāpat vēstījām, ka līdz ar ārkārtējā stāvokļa izsludināšanu, daudzi pāri martā un aprīlī paredzētās laulības pārcēluši uz laiku, kad aizliegums pulcēties un rīkot privātas svinības būs atcelts.

Vienlaikus valstī laulību reģistrācija ir atļauta, tomēr ceremonijas drīkst notikt tikai piecu cilvēku sastāvā un ievērojot 2 metru distanci vienam no otra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!