Foto: F64
Eiropas Komisijas Eiropas krāpšanas apkarošanas birojam (OLAF) neesot pamata uzsākt izmeklēšanu par partijas "Pilsoniskā savienība" (PS) un partiju apvienības "Vienotība" priekšsēdētājam, ārlietu ministram Ģirtam Valdim Kristovskim piešķirto īslaicīgo pabalstu sakarā ar Eiropas Parlamenta (EP) deputāta mandāta izbeigšanos 2009.gadā, teikts OLAF sūtītā oficiālā vēstulē Kristovskim.

Kā portālu "Delfi" informēja PS preses sekretāre Dace Balode, OLAF skaidro, ka pabalsts ir piešķirts likumīgi un pārkāpums nav noticis.

OLAF ziņo, ka tika izvērtēta birojam iesniegtā informācija, kurā norādīts, ka Kristovskim EP pabalsts piešķirts nelikumīgi. Pamatojoties uz OLAF veikto izvērtēšanu, EPatzinumu, kā arī izmeklēšanas pieprasītāju sniegto informāciju, birojs lietu slēdzis bez turpmākiem pasākumiem, stāsta Balode.

Balode norāda, ka kopš janvāra Tautas partijas Jaunatnes organizācija (TPJO) un Tautas partijas (TP) līderi vairāk kā pusgada garumā "ar skaļiem paziņojumiem uzturēja nepatieso ziņu, ka Kristovskis prettiesiski saņemot EP pabalstu". TPJO ziņoja, ka vērsušies Eiropas Savienības institūcijās - EP lūgumrakstu komitejā, EP Finanšu dienestā un OLAF, lai tās izvērtē iespējamo pārkāpumu.

Kristovskis jau tolaik atkārtoti norādījis, ka TPJO smagie apvainojumi ir nepatiesi un to mērķis ir Kristovska diskreditēšana 10.Saeimas vēlēšanu priekšvakarā un "ka šādi paņēmieni norāda uz TP godaprāta trūkumu politiskās konkurences cīņā".

Jau šā gada vasarā PS informēja, ka Kristovskis no EP saņēma oficiālu apstiprinājumu, ka pabalsts, kas viņam piešķirts sakarā ar EP deputāta mandāta izbeigšanos, ir likumīgs un to piešķir visiem EP deputātiem pēc viņu pilnvaru beigām.

EP pabalsts sakarā ar deputāta mandāta izbeigšanos Kristovskim tika piešķirts uz pusgadu. "Politiskās pārliecības dēļ Kristovskis 2009.gada jūlijā, uzsākot Rīgas Domes (RD) deputāta pienākumu pildīšanu, atteicās no atlīdzības, kas RD deputātiem pienākas par sēžu apmeklēšanu. Pretēji masu medijos izskanējušajiem nepatiesajiem apgalvojumiem, Kristovskis šādas nostājas rezultātā nevarēja gūt un nav guvis nekādu materiālu vai finansiālu ieguvumu," norāda Balode.

PS arī atgādina, ka kopš EP deputāta mandāta beigām līdz pat ši gada novembrim, kad Kristovskis kļuva par 10. Saeimas deputātu un drīz pēc tam - par ministru, viņam nebija apmaksāta pamatdarba.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!