Konkursā par Valsts psihiatrijas centra (VOC) valdes priekšsēdētāja amatu uzvarējis līdzšinējais centra valdes priekšsēdētāja vietas izpildītājs Jānis Buģins, informēja Labklājības ministrijas (LM) Sabiedrisko attiecību nodaļas speciāliste Ilona Vindule.
Viņa pastāstīja, ka šobrīd ministrija gatavo darba līgumu, lai varētu to noslēgt ar konkursa uzvarētāju - centra līdzšinējo valdes priekšsēdētāja vietas izpildītāju Buģinu.

LM izsludinātajā konkursā uz centra valdes priekšsēdētāja amatu bija pieteikušies Valsts obligātās veselības apdrošināšanas aģentūras "Vadības IS" izstrādes darba grupas loceklis Uldis Veits, psihiatrijas centra piespiedu ārstēšanas nodaļas vadītājs Igors Vasins, centra valdes priekšsēdētāja vietas izpildītājs Jānis Buģins un Rīgas novada slimokases līguma plānošanas un uzraudzības nodaļas vadītāja vietniece Liena Jorena. Pretendentam bija jābūt augstākajai medicīniskajai izglītībai, ārsta psihiatra sertifikātam, triju gadu pieredzei administratīvajā darbā, labām angļu un krievu valodas zināšanām, viedoklim par psihiatriskās aprūpes attīstību valstī.

Jāatgādina, ka pagājušā gada 22.novembrī pēc vairāku pārkāpumu konstatēšanas Valsts psihiatrijas centrā no darba pēc pašas vēlēšanās tika atbrīvota iestādes valdes priekšsēdētāja Solita Udrasa.

Centrā veiktajā auditā atklājās, ka valdes priekšsēdētāja pārkāpusi iestādes statūtus un vairākkārt pārkāpusi likumu par valsts un pašvaldības pasūtījumu. Savukārt Udrasa noliedz auditā minētos pārkāpumus un aiziešanu no vadītājas amata saista ar nespēju nomaksāt pārņemtos Valsts psihiatriskās slimnīcas parādus.

Par valdes priekšsēdētāja amata pienākumu pagaidu izpildītāju tika iecelts priekšsēdētājas vietnieks Jānis Buģins, ar kura darba autoritatīvo stilu nav apmierināti divu centra nodaļu darbinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!