Foto: Shutterstock
Aizdomās par maldinošu komercpraksi Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) sācis izvērtēt Durgas tempļa reklāmas, kurās tiek piedāvāta ļauno garu izdzīšana, iespēja mēneša laikā panākt ievērojamu svara zudumu, aģentūru LETA informēja PTAC pārstāve Sanita Gertmane.

Starp Durgas tempļa piedāvājumiem ir kursi par to, kā aizsargāties no melnās maģijas, "vēdisks seminārs - ideāla figūra mēneša laikā neskaitot kalorijas", "vēdiskā naudas formula un astoņi slepenie naudas punkti cilvēka ķermenī", "naudas dievietes Lakšmī pudža, kas padara finansiāli bagātu" un arī dažādi rituāli, piemēram, atbrīvošanās no saviem un dzimtas grēkiem, "naudas maka noslēpumi naudas piesaistīšanai", bet ar īpašu norādi, ka ir tikai viena diena gadā, kad piepildās visas vēlēšanās, interesenti tiek aicināti izmantot "Ičhāpūrtas devī maģisko rituālu, kas piepilda visas vēlēšanas", liecina organizācijas interneta mājaslapā pieejamā informācija.

Pēc izvērsta piedāvājuma apraksta, ko rotā rituālu un kursu vadītājas - "dharma praktiķes - vecākā skolotājas" Noras Degoldas fotogrāfijas, norādīts, ka ir veicams "atbalsta maksājums Durgas tempļa attīstībai", kura apmērs svārstās no 20 latiem līdz 40 latiem.

PTAC patlaban nosūtījis pieprasījumus triju mediju izdevniecībām, kuri reklāmas publicējuši, jo PTAC vērtējumā reklāmas piedāvājums ir maldinošs, tāpēc būtu ierobežojama to izplatīšana, lai novērstu situācijas, kad cilvēki samaksā ievērojamas naudas summas, bet nesaņem kāroto rezultātu.

Tāpat PTAC arī aicina iedzīvotājus Durgas tempļa pakalpojumus neizmantot.

PTAC pārstāve sacīja, ka reklāmu izvērtēšana centram aizņems vēl dažas nedēļas.

PTAC patlaban nav saņēmis nevienu sūdzību par Durgas templi.

Pēc "Firmas.lv" pieejamās informācijas Durgas templis 2009.gadā reģistrēts reliģisko organizāciju un to iestāžu reģistrā. Kā uzņēmējdarbības forma norādīta "draudze (jauna)". Durgas tempļa vadības institūciju pārstāves ir Degolda, Daina Kalnmale, Ieva Putniņa un Inese Jēkabsone.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!