Foto: AP/Scanpix
Apšaubot piedāvātos pakalpojumus, piemēram, lāsta noņemšanu, Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) uzsācis administratīvo lietu par reliģiskas organizācijas "Durgas Templis" īstenoto komercpraksi, portālu "Delfi" informēja PTAC pārstāve Sanita Gertmane.

"Durgas Templis" īstenoto komercpraksi, izplatot reklāmu dažādos žurnālos. Izvērtējot reklāmas, PTAC konstatējis vairākus pārkāpumus, piemēram, kā neticamu uzskatot reklāmās izteiktie apgalvojumi par svara zaudēšanu, lāstu noņemšanu. Par pārkāpumu atzīts tas, ka dažos no izdevumiem reklāmas pēc to noformējuma un uztveramības līdzinājās redakcionāliem rakstiem, kā arī reklāmās tikušas minētas dažādas maksājuma formas par pakalpojumiem, kas viena otru izslēdz.

Līdz ar to PTAC aicina visus "Durgas tempļa" pakalpojumu reklāmu izplatītājus turpmāk izvērtēt šī uzņēmuma reklāmas, vai tās atbilst Negodīgas komercprakses aizlieguma likuma prasībām. Tāpat arī aizdomu gadījumā par iespējamo patērētāju tiesību pārkāpumu, informēt PTAC par attiecīgā reklāmas pasūtījuma saņemšanu.

PTAC aicina patērētājus būt uzmanīgiem un kritiski izvērtēt nepieciešamību izmantot augstāk minētās reliģiskās organizācijas pakalpojumus, ņemot vērā maldinošo informāciju, kas tiek izvietota reklāmās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!