Foto: F64

Rīgas dome (RD) trešdien publicējusi teritorijas plānojuma pārvaldības pētījumu, ainformē Rīgas domes (RD) pārstāve Laila Ivāna.

Pētījumu "Teritorijas plānojuma pārvaldības sistēmas izstrāde - īpašumtiesību aprobežojumi un kompensējošie mehānismi" izstrādājis RD priekšsēdētāja Nila Ušakova padomnieka juridiskajos jautājumos Jāņa Dzanuškāna advokātu birojs. Pētījums publicēts pašvaldības Stratēģijas uzraudzības sistēmas interneta vietnē sus.lv.

RD norādīja, ka pētījuma veicējs tika izvēlēts atbilstoši Publisko iepirkumu likumam - veicot aptauju un novērtējot iespējamo kandidātu specifiskās zināšanas, pieredzi, kvalifikāciju un reputāciju. Aptaujāti tika trīs pretendenti, bet divi no tiem neiesniedza savus piedāvājumus. Līgums tika noslēgts ar advokātu biroju "Dzanuškāns un Partneri", kas pilnībā atbilda izvirzītajām prasībām. Pētījums tika iesniegts paredzētajā apjomā un atbilstoši līgumā noteiktajam laika grafikam.

Par divu mēnešu darbu dome Dzanuškānam samaksājusi vairāk nekā 35 000 eiro, vēstīja Latvijas Radio. Tomēr, kad Latvijas Radio lūdzis pētījumu parādīt, pašvaldība atteikusies, norādot, ka tas vēl ir izstrādes gaitā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!