Foto: LETA
Referendums par krievu valodu kā otru valsts valodu ir iespēja nodemonstrēt Eiropai, ka mazā Latvija spēj sabalansēt ne tikai budžetu, bet arī svarīgus iekšējā miera nosacījumus, uzskata Romas katoļu baznīcas kardināls Jānis Pujats.

"Zilonis nav salīdzināms ar peli. Pele var uzkāpt zilonim un nekas slikts nenotiks, bet, ja zilonis uzkāps pelei, tā aizies bojā," piektdien, uzstājoties ar uzrunu organizācijas "Gods kalpot Rīgai!" pasākumā, uzsvēra Pujats.

Kardināls norādīja, ka valoda kristiešiem nav politikas, bet gan morāles un taisnības prasība, vienlaikus viņš uzsvēra: "Esmu pilnīgi neitrāls - kad vajag, runāju krieviski, arī lietuviski, poliski. Arī baznīcā iet cilvēki, kas runā četrās valodās. Bet ir jābeidz strīdēties par to, kurai valodai jābūt valsts valodai." Pujats uzskata, ka valodas referendumam ir jāapvieno un jāsamierina iedzīvotāji, nevis jāšķeļ.

"Gribu aicināt ne tikai latviešus, bet arī pirmām kārtām krievu tautības cilvēkus un visas mazākās minoritātes - ar priecīgu prātu nobalsosim visi par pamatnācijas valodu, par latviešu valodu kā par taisnīgu lietu. Tas noskanēs pāri visai Eiropai, ka mazā Latvija spēj sabalansēt ne tikai budžetu, bet arī svarīgus iekšējā miera nosacījumus. Jo vairāk valodu mēs protam, jo labāk, bet oficiālā lai paliek," sacīja kardināls.

Pujats norādīja, ka lielākajai daļai konfesiju ir viena Bībele, uz kuras tās balsta savu kalpojumu, un referendums ir iespēja demonstrēt, ka arī Latvijā atšķirīgi domājošie spēj vienoties par vienu - latviešu - valodu un sadzīvot bez ķīviņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!