Foto: Shutterstock

Mājsēdes laikā no 21. oktobra līdz 15. novembrim pulcēties varēs tikai mājsaimniecības ietvaros, kā arī šajā laikā būs liegti gājieni un piketi, trešdien ārkārtas sēdē lēma Ministru kabinets.

Mājsēdes laikā tiks atcelti un aizliegti visi publiskie pasākumi, piemēram, sapulces, gājieni un piketi.

Bērēs ārā būs atļauts pulcēties vienlaikus ne vairāk kā 20 cilvēkiem un kristību ceremoniju noturēšanā neatliekamos gadījumos atļauts pulcēties ne vairāk kā 10 cilvēkiem, bet ne vairāk kā no divām mājsaimniecībām. Minētajā cilvēku skaitā netiek ieskaitītas personas, kas tieši saistītas ar bēru vai kristību norises nodrošināšanu.

Tāpat šajā laikā būs aizliegti privāti pasākumi un privātas pulcēšanas, izņemot pasākumus vienas mājsaimniecības ietvaros.

Ja nepieciešams nodrošināt personas aprūpi vai ja persona mājsaimniecībā dzīvo viena, būs pieļaujami apmeklējumi, bet ne vairāk kā divu mājsaimniecību ietvaros.

Tāpat būs pieļaujama nepilngadīgu bērnu un vecāku tikšanās, ja bērni un vecāki nav vienas mājsaimniecības locekļi, izņemot gadījumu, ja bērnam, kādam no vecākiem vai vecāku mājsaimniecības locekļiem jāievēro izolācijas, mājas karantīnas vai pašizolācijas prasības.

Ar privāto transportlīdzekli būs atļauts pārvietoties vienlaikus tikai vienas mājsaimniecības locekļiem vai divām personām, kuras nav vienas mājsaimniecības locekļi. Pavadot nepilngadīgu bērnu vai personu, kurai nepieciešama asistenta palīdzība, vai kurai ir objektīvas grūtības vecuma vai funkcionālo traucējumu dēļ, privātajā transportlīdzeklī būs atļauts pārvietoties līdz trim personām no vairākām mājsaimniecībām.

Ierobežojums par pārvietošanos automašīnā neattieksies darbiniekiem, kas nodarbināti sabiedrībai kritiski svarīgās nozarēs, piemēram, ārstniecības personas, Valsts policija, pašvaldības policija, Valsts robežsardze, Valsts drošības dienests, glābšanas dienestu darbinieki, aizsardzības, ārlietu un iekšlietu resora, Valsts ieņēmumu dienesta amatpersonas, Pārtikas un Veterinārā dienesta Robežkontroles departamenta inspektori, plašsaziņas līdzekļu darbinieki.

Jau ziņots, ka Covid-19 izplatības ierobežošanai un slimnīcu atslogošanai Latvijā no ceturtdienas, 21. oktobra, līdz 15. novembrim ieviesīs stingrākus epidemioloģiskās drošības pasākumus jeb mājsēdi.

Mājsēdes laikā no pulksten 20 līdz pulksten 5 tiks ieviesta komandantstunda, skolēnu brīvlaiks tiks pagarināts līdz oktobra beigām, šajā laikā nevarēs sniegt skaistumkopšanas pakalpojumus, kā arī klātienē nevarēs saņemt sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!