Foto: Saeimas administrācija

Nepilnu pusmiljonu latu, ka nepieciešami eksprezidentam Valdim Zatleram izvēlētā dzīvokļa iegādei, tiks meklēti šā gada budžeta grozījumos, portālam "Delfi" sacīja Finanšu ministrijas (FM) pārstāvis Aleksis Jarockis.

Jau vēstīts, ka par Zatlera dzīvokļa pirkšanu atbildīgā komisija Zatleram nolēmusi pirkt dzīvokli, kas pieder uzņēmējai Irēnai Pulkinenai un kas līdz šim jau īrēts Zatlera vajadzībām. Mitekļa Elizabetes ielā kopējā platība ir 195,33 kvadrātmetri, bet pirkuma cena - 484 934 lati.

FM pārstāvis skaidroja: tā kā komisijas lēmums pirkt Zatleram jau īrēto mitekli kļuva zināms vien pēc tam, kad valdība jau nolēmusi par 70 miljonu latu sadali šā gada budžeta grozījumos, tad FM priekšlikumu piešķirt mitekļa iegādei vajadzīgo summu iesniegs budžeta grozījumu otrajam lasījumam – līdz 24.augustam.

Pagaidām nav skaidrs, vai vajadzīgā summa tiks rasta, palielinot šā gada budžeta grozījumos atvēlēto finansējumu vai arī pašreiz plānoto 70 miljonu latu ietvaros. Par pieņemamāko risinājumu būs jāizšķiras politiķiem.

Kā ziņots, valdība pagājušajā nedēļā ārkārtas sēdē pabeidza darbu pie šā gada valsts budžeta grozījumu sagatavošanas, papildus sadalot 70 miljonus latu. Vislielāko finansējumu plānots atvēlēt Satiksmes ministrijai - 20,6 miljonus latu, un Veselības ministrijai ‒ 19,535 miljonus latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!