Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektori pirmssvētku pārbaudēs ir atklājuši vairākus gadījumus, kad pircējiem piedāvāta pārtika, kurai beidzies derīguma termiņš.
Kā informēja PVD preses sekretāre Solveiga Smiltene, pirms svētkiem kopumā atklāti vairāk nekā 1700 kilogrami šādu pārtikas produkti, kuri izņemti no veikaliem un nosūtīti iznīcināšanai.

PVD inspektori no 20.decembra veic papildus kontroles tirdzniecības un sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos. PVD inspektori īpaši kontrolē, kā tiek nodrošināta atbilstoša temperatūra pārtikas produktiem, kā tiek ievērots pārtikas produktu derīguma termiņš, vai prasībām atbilst pārtikas preču marķējums, vai tiek ievērota uzņēmumu higiēna un dzīvo zivju labturība.

Inspektori vairākos Latvijas novados ir atklājuši, ka dažos veikalos gan pienu un gaļu, gan svaigas zivis tirgo pēc to derīguma termiņa beigām, tāpēc noformēti vairāki administratīvo pārkāpumu protokoli, bet vienviet no apgrozības izņemti un nosūtīti utilizācijai 137 kilogrami gaļas un 1262 kilogrami "svaigu" foreļu.

PVD ģenerāldirektors Mareks Samohvalovs sola, ka pārbaudes brīvdienās turpināsies. Tirgotājus PVD aicina "neaizmirst par godaprātu un peļņas dēļ neapdraudēt pircēju, tai skaitā bērnu, prieku un labsajūtu šajos īpašajos svētkos".

Dienests mudina pircējus pastiprināti pievērst uzmanību produktu kvalitātei - ārējam izskatam, derīguma termiņiem, marķējumam un produktu reklāmai, produktu izvietojumam u.c.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!