Foto: F64
Pēc veiktajām pārbaudēm vairākas tirdzniecības vietās Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) konstatējis, ka pirms Ziemassvētkiem veikalos tirgoti nevis vietējie kartupeļi un sīpoli, kā tika norādīts produkcijas marķējumā, bet gan no Polijas ievestie.

Kā informēja PVD pārstāve Anna Joffe, kartupeļi un sīpoli lielveikaliem bija piegādāti, norādot, ka produkta izcelsmes valsts ir Latvija, un tas bija norādīts arī veikala pavaddokumentos, taču, veicot detalizētas pārbaudes noliktavā, atklājās, ka tur atrodas izplatīšanai paredzēti Polijas izcelsmes kartupeļi un sīpoli.

PVD pārstāve atturējās minēt veikalu nosaukumus, kuros tirgoti dārzeņi, akcentējot, ka veikali "nav pie vainas".

"Dārzeņi ir kvalitatīvi, tomēr notikusi pircēju maldināšana, ko veicis starpnieks-iepircējs. Turklāt kartupeļi, kopumā 48 tonnas, un sīpoli - 22,2 tonnas - iepirkti no uzņēmumiem, kas nav reģistrējuši savu darbību pārtikas apritē. Piedāvājot tirdzniecībā minētos produktus lielveikaliem, tika maldināti patērētāji, sniedzot nepareizu informāciju par produktu marķējumu," sacīja Joffe.

Par patērētāju maldināšanu un produkcijas iegādi no uzņēmumiem, kas nav reģistrēti PVD un tādējādi netika nodrošināta produktu izsekojamība, izplatītājam SIA "Maxirent" piemērots naudas sods 100 latu apmērā.

Sods par produkcijas izplatīšanu bez ražotāja marķējuma un produkcijas izsekojamības nenodrošināšanu piemērots arī nereģistrētajam uzņēmumam SIA "Olivina", kurš patlaban ir iesniedzis pieteikumu PVD reģistrācijai.

Tāpat uzsākta administratīvā lietvedība pret otru uzņēmumu, SIA "Scanax-Latvia", kas pārtikas apritē bija iesaistījies kā nereģistrēts uzņēmums, bet patlaban jau ir reģistrējies PVD.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!