Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTVP) ceturtdien izskatīs jautājumu par klasiskās mūzikas radio "Amadeus" koncepcijas maiņu, jo tā īpašnieks SWH vēlas radio pārveidot par populārās mūzikas radiostaciju.
Padomes loceklis Jānis Sīkstulis sacīja, ka šobrīd klasiskās mūzikas radio nenes peļņu un līdz ar to SWH vēlas mainīt tā koncepciju. SWH pārstāvji informējuši, ka raidstacijai katru mēnesi tiek iztērēti ap 20 tūkstošiem latu, ko "Amadeus" neatpelna.

Radio "Amadeus" vadītājs un producents Jānis Markovs sarunā ar BNS apstipirnāja, ka ir informēts par šādu ieceri, taču sīkāk neko nevēlējās komentēt. "Amadeus" šā gada 1.novembrī svinētu septiņu gadu jubileju. Klasiskā mūzika šajos viļņos skan 24 stundas diennaktī.

Radio ir arī raidījumi, piemēram, "Meistardziedoņu stunda", kur katru vakaru tiek stāstīts par dziedātājiem, izrādēm, kuras raksturo speciālisti. Katru vakaru izskan raidījums "Divertisments", kurā skan klausītāju izvēlētā mūzika. Tāpat katru vakaru skan raidījums "Klasiskā mūzika sveču gaismā", vienreiz nedēļā sadarbībā ar Latvijas luterāņu baznīcu tiek veidota programma, kurā par sāpīgām un laicīgām problēmām studijā ar klausītājiem runā mācītājs. Markovs informēja, ka apkopotie dati liecina - nedēļā šim radio ir ap 20 tūkstošiem klausītāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!