9. janvārī Jēkabpilī pirmizrādi piedzīvojusi dokumentālā īsfilma par izcilo skolotāju, jēkabpilieti Franci Sjomkānu. Būdams cienījamos gados, Sjomkāns ir viens no vecākajiem, bet arī rezultatīvākajiem sportistiem Latvijā. Aicinām noskatīties filmu, - tā pievienota rakstam.

Garajā darba mūžā Sjomkāns spējis izaudzināt vairākus Latvijas čempionus lodes grūšanā, skriešanā un citos sporta veidos. Starp tiem ir Juris Bērziņš, brāļi Aivars un Edgars Lambas, Aija Broka un citi. Viņa ietekmē daudzi puiši savulaik izvēlējušies sporta skolotāja amatu.

Kolēģi Franci Sjomkānu sauc par ideālu skolotāju, Dieva izredzēto darbam ar bērniem un jauniešiem. Skolotājs tiek slavēts par spēju ieklausīties savos skolēnos, par spēju audzināt ne tikai sportot, bet arī attīstīties iekšēji.

Savos cienījamos gados Sjomkāns joprojām ir viens no vecākajiem un rezultatīvākajiem sportistiem valstī.

Filma "Mēs - jēkbpilieši. Francis Sjomkāns" atspoguļo Sjomkāna dzīvi un pasaules redzējumu. Filmas režisors un operators ir Jēkabs Štelmahers, radošais konsultants - Aleksandrs Štelmahers, mūzikas autors - Aigars Godiņš, projekta koordinatore - Valda Priekule.

Šogad pēc Jēkabpils pilsētas pašvaldības pasūtījuma tapuši kinostāsti arī par skolotāju Valdi Sakaru un diviem dakteriem – Antonu Zvīdri un Viesturu Skrodeli. Šo filmu pirmizrādes notiks februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!