Foto: Kremlin
Garkalnes novada dome saviem diviem darbiniekiem to 60 gadu jubilejā piešķīrusi "naudas balvu" 360 eiro apmērā katram, trešdien vēstī TV3 raidījums "Bez Tabu".

Harijs Lieljuris un Edgars Treibergs savā dzimšanas dienā no novada domes saņēmuši 360 eiro katrs.

Vaicāts par to, kā domes darbinieks plānojis naudu tērēt, Lieljuris izlicies, ka par sev pienākošos balvu neko nezinot, norāda raidījums. Pašvaldības darbinieks, neatbildot uz jautājumiem, devies prom, vispirms "izvadājot pastaigā" pa Garkalnes pilsētu, bet beigās aizgājis pa šoseju.

Savukārt pašvaldības deputāts Treibergs norādījis: "Kam izlemšu, tam atdošu." Raidījums norāda, ka arī deputāta reakcijā bijis manāms pārsteigums par jautājumu, kam naudu paredzēts tērēt.

Kā liecina informācija valsts amatpersonas deklarācijā Lieljuris ir pašvaldības SIA "Garkalnes komunālserviss" valdes loceklis. 2014. gadā no pašvaldības uzņēmuma viņš saņēmis 26 898 eiro lielu algu.

Savukārt Treiberga 2014. gada valsts amatpersonas deklarācijā norādīts, ka viņš ir pašnodarbinātā persona, Garkalnes novada domes deputāts un Iepirkuma komisijas priekšsēdētājs, "Latvijas Zirgaudzētāju biedrības prezidents, Latvijas Jātnieku federācijas viceprezidents, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome valdes priekšsēdētājs un "Latvijas Ciltsdarba centrs" valdes loceklis. Treibergam pieder uzkrājumi apdrošināšanas akciju sabiedrībā "CBL Life" un "Mandatum Life Insurance Baltic SE" Latvijas filiālē.

Deklarācijā norādīts, ka pērn Treibergs no domes saņēmis algu - 10 946 eiro, no Zirgaudzētāju biedrības kā algu deputāts saņēmis 12 049 eiro, bet Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome Trebergam algā samaksājusi 21 641 eiro.

Precizēta informācija par Edgara Treiberga īpašumiem - iepriekš rakstā bija minēts, ka viņam pieder "CBL Life" un "Mandatum Life Insurance Baltic SE" Latvijas filiāles akcijas, kas neatbilst patiesībai. Tā vietā amatpersonai šajos uzņēmumos ir izveidoti uzkrājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!