Foto: Viesturs Radovics, DELFI
Ņemot vērā straujo Covid-19 pacientu skaita pieaugumu, lai arī turpmāk Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS) varētu nodrošināt ārstēšanu visiem pacientiem, kuriem nepieciešama medicīniskā palīdzība, saasinoties hroniskām slimībām vai citām akūtām veselības problēmām, no 11. oktobra tiks pārtraukta lielākā daļa dienas stacionāru pakalpojumu un plānveida stacionāro pakalpojumu, portālu "Delfi" informēja slimnīcas preses sekretāre Ilga Namniece.

Slimnīcas klientu apkalpošanas speciālisti sazināsies ar visiem klientiem individuāli, lai informētu par atcelto pakalpojumu. Tāpat, lai nodrošinātu epidemioloģiski drošu ārstēšanās vidi un nepieļautu Covid-19 infekcijas izplatību slimnīcas stacionāru palātās, no pirmdienas, 11. oktobra, tuviniekiem tiks liegti apciemojumi.

"Austrumu slimnīca ir vadošā Covid-19 pacientu ārstēšanas slimnīca. Pēdējās nedēļās ar bažām vērojām Covid-19 inficēto skaita pieaugumu valstī. Šobrīd redzam pacientu skaita pieauguma tendenci arī visos mūsu slimnīcas stacionāros, kur ir ierīkotas/pārprofilētas Covid-19 pacientu ārstēšanas nodaļas. Slimnīcas mediķi un personāls šobrīd cīnās par 17 Covid-19 pacientu dzīvībām, kuru stāvoklis ir kritisks. Jāuzsver, ka mūsu slimnīcā visu šo laiku intensīvās terapijas gultu noslodze ir bijusi nemainīgi augsta, jo paralēli šajās intensīvās terapijas gultās ārstējam arī citu slimību pacientus. Šobrīd aicinu ikvienu pārskatīt savu dienaskārtību, lai neinficētos ar šo vīrusu un protams - lemt par labu vakcinācijai pret Covid-19," sacīja slimnīcas valdes priekšsēdētājs Imants Paeglītis.

Slimnīca vērš uzmanību, ka joprojām tiks nodrošināta ārstēšana onkoloģiskajiem un hematoloģisko slimību pacientiem, neiroloģisko slimību pacientiem, kā arī pacientiem, kas guvuši dažādas traumas, tuberkulozes pacientiem, HIV/Aids pacientiem, tāpat medicīniskā palīdzība netiks pārtraukta Apdegumu centrā, Insulta vienībā un pacientiem Oftalmoloģijas klīnikā.

Pacientiem tiks nodrošinātas invazīvās kardioloģijas un radioloģijas procedūras, kā arī orgānu aizstājterapija, ķīmijterapija, staru terapija, cilmes šūnu transplantācija, bioloģiskie medikamenti. Tiks veiktas neatliekamas un ķirurģiskas – dzīvību glābjošas operācijas. Visiem ķirurģijas dienas stacionāra un plānveida īslaicīgās ķirurģijas pacientiem, kuriem būs jāturpina vai jāpabeidz ārstēšana saskaņā ar medicīniskām indikācijām – tā tiks nodrošināta. Tiks nodrošināti rehabilitācijas pakalpojumi, kas nepieciešami, lai neradītu invalidizācijas risku vai darbspēju zudumu.

Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā tāpat kā līdz šim, visu diennakti sniegts medicīnisko palīdzību stacionāra "Gaiļezers" Neatliekamās medicīniskās palīdzības un pacientu uzņemšanas klīnikā. Tāpat arī onkoloģiskajiem pacientiem arī turpmāk tiks sniegta visa nepieciešamā ārstēšana, kā arī tiks veikti diagnostiskie izmeklējumi. Vēršam uzmanību, ka joprojām cilvēki var apmeklēt Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāru ārstus ambulatori, kā arī veikt diagnostiskos izmeklējumus, medicīniskās procedūras un manipulācijas, saskaņā ar iepriekš veikto pierakstu.

Ziņots, ka pagājušajā diennaktī veikti 18 394 Covid-19 testi, reģistrēti 1695 jauni inficēšanās gadījumi, kā arī reģistrēti četri nāves gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!