Foto: F64

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK) pēc sev labvēlīgā uzticības balsojuma Saeimā jūtas gandarīts un kā neapmierinātības pamatu saskata informācijas trūkumu par Tieslietu ministrijas (TM) darbu.

Rasnačs ir gandarīts, ka debatēs bez emocijām, pārspīlējumiem un sagrozītiem faktiem bija arī dažas vērtīgas idejas un domas. Paustos iebildumus tieslietu ministrs skaidroja ar informācijas trūkumu, piebilstot, ka viņa darbībai veltītā kritika tika atspēkota Nacionālās attīstības padomes sēdē augusta vidū, taču ne visiem tur bija iespēja ierasties.

Viņš atzina, ka ministriem ir biežāk jāinformē Saeimas deputāti par to, kas tiek darīts, paužot, ka daudzi kavējas stereotipos un novecojušā informācijā. "Tā ir mūsu vaina, ka mēs viņus neinformējam," piebilda Rasnačs.

Kā ziņots, Saeimas vairākums ceturtdien neatbalstīja opozīcijas rosināto Rasnača demisiju, līdz ar to viņš savu amatu saglabā.

Demisijas pieprasījumu atbalstīja 28 deputāti no "Saskaņas" un Latvijas Reģionu apvienības, "pret" balsoja 31 deputāts no Zaļo un zemnieku savienības un nacionālās apvienības, bet 24 deputāti - "Vienotības", "No sirds Latvijai" pārstāvji un Kārlis Seržants (ZZS) - balsojumā atturējās. Tikmēr Solvita Āboltiņa (V), Inese Lībiņa-Egnere (V), Kārlis Šadurskis (V) un Viktors Valainis (V) balsojumā nepiedalījās.

Ierosinājumu lemt par neuzticības izteikšanu tieslietu ministram izteica opozīcijas partija "Saskaņa".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!