Rīgas domes (RD) Sapulču, gājienu un piketu pieteikumu izskatīšanas komisija piektdien drošības un citu apsvērumu dēļ nolēma neatļaut rīkot četrus no pieciem pieteiktajiem 16.marta pasākumiem; gājienā no Doma baznīcas līdz Brīvības piemineklim atļauts doties tikai biedrības "Daugavas vanagi" pārstāvjiem, portālu "Delfi" informēja pašvaldībā.

Pasākumus Vecrīgā 16.martā bija pieteikuši "Daugavas vanagi", kas no plkst. 11 līdz 12 plāno doties gājienā no Doma baznīcas līdz Brīvības piemineklim. Gājienu pašvaldībā bija pieteicis arī Jurijs Kotovs, taču viņam tas atteikts, jo Kotovs iepriekš ticis administratīvi sodīts un saskaņā ar likumu viņš nevar gada laikā organizēt šādu pasākumu. Pasākumu bija pieteicis arī Igors Šiškins, taču arī viņš ir bijis tiesāts. Pārrunu laikā viņš piekritis atsaukt savu pieteikto pasākumu un iet kopā ar "Daugavas vanagiem", neizmantojot aizliegtu simboliku, kā arī ievērojot visas drošības iestāžu norādes.

Savukārt Latvijas Antifašistiskajai komitejai gājiens atteikts drošības apsvērumu pēc. Rīgas domes izpilddirektors Andris Grīnbergs bija lūdzis drošības dienestiem rekomendāciju un tie esot ieteikuši labāk nepieļaut šādu pasākumu viņu izvēlētajā laikā. Tā kā Antifašistiskā komiteja neesot piekritusi citam gājiena laikam un atklāti norādījuši, ka viņu mērķis bija protestēt pret "Daugavas vanagu" organizēto gājienu, tad viņiem šāda iespēja liegta.

Pasākumu 16.martā Vecrīgā nevarēs rīkot arī Nacionālā spēka savienība (NSS), jo šī organizācija nav pārreģistrējusies un neesoša organizācija nevar pieteikt pasākumu.

Pašvaldības lēmumu vēl iespējams apstrīdēt Administratīvajā tiesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!