Foto: LETA
Rīgas domes frakciju bloka "Vienotība" deputāti ir sašutuši par Pilsētas attīstības komitejas vadītāja Sergeja Zaļetajeva (SC) nedemokrātisko vadības stilu, neizskatot deputātu pieprasījumus, tāpēc trešdien pieprasījuši Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētāja demisiju, portālu "Delfi" informēja opozīcijas pārstāvji.

Opozīcijas deputāti jau vairākas reizes ir pieprasījuši Pilsētas attīstības komitejas darba kārtībā iekļaut jautājumu par pilsētas arhitekta biroja turpmāko attīstību un nu jau bijušā pilsētas arhitekta Jāņa Dripes darba tiesisko attiecību pārtraukšanas pamatotību, tomēr komitejas priekšsēdētājs to nav izdarījis, nesniedzot nekādus paskaidrojumus, norāda opozīcijas deputāti.

Zaļetajevs ignorējis arī priekšlikumu jautājumu par pilsētas arhitekta biroju izskatīt nākamajā komitejas sēdē, kura notika trešdien.

RD frakciju bloka "Vienotība" deputāti pieprasīs arī domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (SC) viedokli, vai viņš atbalsta šādu partijas biedra rīcību, jo viens no deputātu galvenajiem uzdevumiem ir pārraudzīt Rīgas domes iestādes un struktūrvienības.

"Vienotības" bloka Rīgas domes deputāti jau iepriekš pauduši aizdomas, ka patiesais arhitekta biroja likvidēšanas iemesls ir Dripes nostāja zonējumu maiņai Rīgas pilsētā, iebildumi pret "mega debesskrāpju" uzsliešanu Rīgā un nepakļāvība citu domes vadības projektu realizēšanai.

Marta sākumā, kad kļuva zināms, ka Ušakovs (SC) nav pagarinājis darba līgumu ar pilsētas arhitektu, opozīcijas deputāti vērsās RD Pilsētas attīstības komitejā ar aicinājumu darba kārtībā iekļaut jautājumu par Rīgas domes plāniem saistībā ar arhitekta biroju un galveno pilsētas arhitektu, lai noskaidrotu patiesos iemeslus darba līguma nepagarināšanai ar Dripi. Aizbildinoties ar jautājuma sagatavošanai nepieciešamā laika trūkumu, komitejas vadītājs jautājumu darba kārtībā neiekļāva, tomēr solīja izskatīt nākamajā komitejas sēdē.

Pēc tam, kad Dripe negaidīti palika bez darba, jo Rīgas dome ar viņu nepagarināja līgumu, kas beidzās marta sākumā, pretrunīga ir informācija par domes tālāko rīcību. Izskanējuši pieņēmumi, ka RD uz galvenā arhitekta vietu vai nu izsludinās konkursu, vai arī Rīgas pilsētas arhitekta biroju varētu likvidēt, pievienojot to Pilsētas attīstības departamentam (PAD).

Tikmēr kultūras ministre Sarmīte Ēlerte (V) nosūtījusi vēstuli Ušakovam ar aicinājumu uzticēt Dripem arī turpmāk vadīt Rīgas pilsētas arhitekta biroju. Ēlerte norāda, ka Dripe ir augsts profesionālis, kuram ir izpratne par Rīgas arhitektūras vēsturiskajām vērtībām un patiesa ieinteresētība pilsētas vizuālā tēla pilnveidošanā, tādējādi Rīga ir daudz ieguvusi, Dripem strādājot par pilsētas galveno arhitektu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!