Vadības grupa "Latvija Eiropā" 29.oktobrī Valsts kancelejai iesniegs pārskatu par tautas kampaņai piešķirtā viena miljona latu izlietojumu un kampaņā notikušajiem pasākumiem.
Vadības grupas projektu koordinatore Vija Kasakovska pastāstīja, ka sabiedriskās domas pētījumu firma "Latvijas fakti" oktobrī vēl veic sabiedriskās domas aptauju par tautas kampaņas rezultātiem, tādēļ vadības grupa valdībai par kampaņas norisi un budžeta izlietojumu atskaitīsies mēneša beigās.

Kasakovska norādīja, ka tautas kampaņā izlietotās finanses pašlaik vēl tiek rēķinātas.

Valdība ES pirmsreferenduma informēšanas pasākumu vadības grupu izveidoja 16.janvārī, lai izstrādātu pirmsreferenduma informēšanas pasākumu stratēģiju un plānu, konkursa nolikumu sabiedrības informēšanas projektu pieteikumiem, organizētu sabiedrības viedokļa pētījumus un veiktu citus sagatavošanās pasākumus.

"Latvija Eiropā" vada Latvijas Mūzikas akadēmijas pasniedzēja bijusī kultūras ministre Ramona Umblija. Vadības grupas locekļi ir Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Armands Gūtmanis, "Biroja 2000" valdes priekšsēdētāja Selga Laizāne, Saeimas deputāts Aldis Kušķis, Saeimas Kancelejas direktors Māris Steins un Latvijas Universitātes profesors Ivars Austers.

Līdz ar tautas kampaņas mērķa sasniegšanu un referenduma par dalību ES pozitīvajiem rezultātiem vadības grupa oktobrī beigs pastāvēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!